Vijesti

Zdravko Čolić nakon četiri godine opet nastupa u Zagrebu, otkrio što priprema publici

Pripreme za veliki božićno-novogodišnji koncert Zdravka Čolića i simfonijskog orkestra u Areni Zagreb, 26. prosinca, već su u punom jeku. 50 glazbenika, instrumentalnih solista novosadskog Big benda i orkestra opere SNP Novi Sad, pridružit će se Zdravku Čoliću na zagrebačkom koncertu.

”Moji prijatelji i suradnici godinama su me nagovarali da napravimo repertoar i koncert koji bi bio u pratnji velikog orkestra. Na inicijativu našeg čuvenog dirigenta Fedora Vrtačnika, pokrenuli smo cijeli projekt, a potpuno sam mu prepustio da iz velikog opusa mojih pjesama odabere one koje će dobiti novo ruho i zvuk, primjeren ovoj ekskluzivnoj glazbenoj priči”, otkriva Čolić.

Pjevat će i pjesme koje su mu obilježile početak karijere

“Početkom srpnja u prekrasnom ambijentu tvrđave Kastel u Banjoj Luci premijerno smo izveli ovaj program, a s obzirom na uistinu jedinstveno iskustvo, koje smo doživjeli i publika i svi mi na pozornici, odlučili smo ga obogatiti dodatnim pjesmama te njime u budućnosti obilježiti neke posebne trenutke i prigode”, dodao je.

Nakon četiri godine vraća se pred zagrebačku publiku.

“Božić u zagrebačkoj Areni jedan je od takvih svečanih trenutaka i veliko mi je zadovoljstvo što se nakon četiri godine vraćamo pred zagrebačku publiku u najvećem sastavu dosad i uz zvuk simfonijskog orkestra. Ubacili smo i neke stare pjesme, poput Sinoć nisi bila tu i Gori vatra, koje su obilježile početak moje karijere, a zahvaljujući postavu koja broji više od 50 glazbenika, sigurni smo da će ovaj koncert dati posebnu draž u novogodišnje doba”, kaže Čolić.

Back to top button