Vijesti

Drugim rebalansom ovogodišnji Proračun Daruvara veći za tri i pol milijuna kuna

Iako najavljena kao duža, sjednica Vijeća Grada Daruvara bila je jedna od kraćih bez Aktualnog sata zbog posebnih okolnosti i s nekoliko vijećničkih prijedloga.

Vijećnici su usvojili Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Daruvara za prvih šest mjeseci ove godine. Kako je prisutne na sjednici izvijestila pročelnica Upravnog odjela za financije i proračun Milena Šimić, u prvom polugodištu 2022., ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 40 milijuna kuna što je za 50 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine:
Šimić

Rashodi su ostvareni u iznosu od 44 milijuna i 207 tisuća kuna, tako da je ostvaren manjak prihoda i primitaka nad rashodima i izdacima u iznosu od 4,2 milijuna kuna.
Šimić

Razlog za minus veći od šest milijuna kuna…
Šimić

Uplata novaca za realizirane projekte očekuje se od inozemnih Vlada, odnosno nositelja i projektnih partnera.

Vijećnici su prihvatili i drugi rebalans ovogodišnjeg Proračuna koji je veći za tri i pol milijuna kuna jer…
Šimić

Nakon što je pročelnica predložila, vijećnici su usvojili rebalans proračuna Grada Daruvara, a potom su uz propitivanja iz vijećničkih redova uslijedili i konkretni prijedlozi. Prijedlog prvi, dežurna ljekarna u Daruvaru, subotom poslijepodne i nedjeljom. Prijedlog je iznio SDP-ov Dalibor Jareš:
Jareš

Slijedom ovog prijedloga zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi naglasila je kako je upravo to tema o kojoj se razgovara s magistrama, i kako saznajemo. rješenje nije tako jednostavno zato što…
Cegledi

Drugi prijedlog koji je iznio Dalibor Jareš odnosi se na financijsku podršku iz Proračuna poljoprivrednicima u sektoru vinogradarstva jer:
Jareš

Evo što je slijedom ovog prijedloga istaknula pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Danica Cetin:
Cetin

Vijeće je prihvatilo i prijedloge Povjerenstva za izbor i imenovanja o izmjenama zbog vijećničkih mandata u mirovanju u Povjerenstvu za financije i proračun, Povjerenstvu za dodjelu javnih priznanja, Povjerenstvu za predstavke i žalbe i povjerenstvu za Mjesnu samoupravu. Prijedlog je u ime Povjerenstva za izbor i imenovanje iznio Tomislav Karaula, ujedno novi predsjednik Povjerenstva za financije i proračun:
Karaula

Vijećnici su prihvatili prijedloge. Što se tiče procjene rizika od velikih nesreća revizija je potrebna zbog ukidanja postrojbe opće namjene koja ne funkcionira i preskupo je rješenje za grad, obrazložila je referentica za administrativne poslove Milada Sofka.

Vezano za Odluku o pristupanju Grada Daruvara Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju obrazloženje je pružila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Danica Cetin:
Cetin

Kroz sporazum gradonačelnika za klimu i energiju…
Cetin

Kako je pojasnila vijećnicima Danica Cetin:
Cetin

Back to top button