Vijesti

Uigranost operativnih snaga u vježbi simulacije i stvarne situacije

U Osnovnoj školi u Siraču sa zvukom sirena s kojim je započela i vježba i kiša provedena je preventivna akcija evakuacije i spašavanja. Bila je to priprema djelovanja operativnih snaga za slučaj Ne daj Bože potresa i požara. Na putu do Sirača nije bila simulacija nego stvarna situacija. Prometna s dva razbijena automobila i operativnim službama na terenu, policija, vatrogasci i hitna bili su na prevoju iza benzinske prema Doljanima, a kako je došlo do prometne, saznali smo od načelnika Policijske postaje Daruvar Dalibora Čajse:
Čajsa

Vezano uz ovu prometnu treba reći čisto zbog aktualnog prometnog kaosa u metropoli, kako je kod nas policija uspostavila kontrolu tako da nije bilo dugačkih kolona nego je promet vrlo brzo uspostavljen naizmjenično u oba smjera uz regulaciju bez zadržavanja.

U Osnovnoj školi u Siraču provedena je Vježba evakuacije i spašavanja. Tema vježbe bila je gašenje požara, evakuacija, spašavanje i sve aktivnosti s protokolima u slučaju potresa. U vježbu su osim učenika i zaposlenika Osnovne škole u Siraču bili uključeni predstavnici lokalne samouprave i predstavnici operativnih službi s područja općine, Grada Daruvara i županije. Vježbom je koordinirao načelnik Stožera civilne zaštite Općine Sirač Marijan Supan koji je po završetku vježbe izjavio:
Supan

U vježbi su sudjelovali svi učenici i zaposlenici Osnovne škole Sirač potvrdila je ravnateljica Marija Pavičić:
Pavičić

Da je posao odrađen na vrlo visokoj razini potvrdio je to nakon završetka vježbe i zapovjednik Marijan Supan:
Supan

Back to top button