Vijesti

Od Pivske torte do reportaže

Tragom festivala reportera i reportaža informacijski detaljnije o sadržaju koji je dio naše svakodnevnice a ipak drugačiji jer prvi put su se za oči javnosti otvorila vrata proizvodnje pekarnice Imako.

Sastavnica svakodnevnice je kruh a ovdje u Daruvaru izbor kruha je odličan jer su pekarnice dobro raspoređene, a i ima ih u gradu. Pekarski obrt koji je otvorio svoja vrata za uvid u proizvodni proces je Imako. U proizvodnom pogonu Pekarskog obrta Imako u subotu smo pratili slatki program odnosno kako se spravlja Pivska torta. Ovu recepturu u svojim pričama po cijeloj Hrvatskoj i zemljama okruženja trebali bi raširiti reporteri i novinari koji su snimali i bilježili detalje. Tijekom pravog kuharskog showa, vrijeme dok se spravljala krema Pivske torte iskoristili smo za širenje saznanja o sljedećim detaljima.

Pekarski obrt Imako iduće godine obilježit će Stoljetnicu rada i djelovanja, istaknula je to pripadnica četvrte generacije vlasnika Pekarskog obrta iz obitelji Kolaček, Matea Kolaček Šaravanja pružajući osnovne informacije o Obrtu Imako:
Kolaček Šaravanja

Slatki dio ponude pokrenut je prije 12 godina širenjem proizvodnje, a važno je za istaknuti:
Kolaček Šaravanja

Osim tamnog piva, Biserka Hrabec otkrila je što još ide u biskvit Pivske torte…
biskvit

Pekarski obrt Imako širom je otvorio vrata svoje proizvodnje upravo za Festival reportera i reportaža a za to su se odlučili, kako ističe Matea Kolaček Šaravanja, jer je prijedlog inicirala direktorica Turističke zajednice Daruvar Papuk Ivana Plažanin Vuković. Što se tiče kraljice slatkog Imako proizvodnog programa, Pivska torta nije dio svakodnevne ponude i radi se prema narudžbama…
Kolaček Šaravanja

Pivske kiflice bi se uskoro mogle naći u svakodnevnoj ponudi a to tada ponuda je ionako raznovrsna svako malo upotpunjena nekim novim ukusnim proizvodom
Kolaček Šaravanja

Dok su reporteri čekali završetak torte zasladili su se kolačima iz Imaka, a što o slatkoj ponudi Pekarskog obrta kaže gost iz Subotice Ivan Vidaković:
Vidaković

Što kaže Olga Vujović gošća iz Zagreba, na uvid u proizvodni proces i za kolače iz Imaka?!
Vujović

Ista Olgina ocjena je i za kompletan Daruvar, jer kako kaže, na nju su najsnažniji dojam ostavili…
Vujović

Sa slatkog programa na festivalski.

O gostima koji su zbog Fra Ma Fu festivala stigli kao sudionici trodnevnih festivalskih aktivnosti, u ime organizatora Studijskog instituta za novinarstvo, kulturu i obrazovanje SINKO iz Virovitice, Goran Gazdek:
Gazdek

Prvi dan svečanog otvorenja festivala, prema riječima Mate Pejića, predsjednika Ogranka HND za Bjelovarsko-bilogorsku i Virovitičko-podravsku županiju, bio je udarni. Toga dana uz promociju knjiga i razgovore podijeljene su i nagrade autorima najboljih reportaža. Tko su pisci najboljih reportaža saznajemo od člana žirija Mate Pejića:
Pejić

Riječ dvije i o postupku izbora najbolje reportaže?!
Pejić

Fra Ma Fu festival dobio je ime po Franji Martinu Fuisu čiji će lik i djelo javnosti približiti Goran Gazdek:
Gazdek

Definiranjem Fra Ma Fu festivala kao prepoznatljivog programa u godišnjem kalendaru zbivanja u Daruvaru!
Gazdek

Back to top button