Vijesti

Ogranak Matice u Daruvaru – rad u prilog bogatstvu kulturne scene grada

Sinoć je u Društveno kulturnom centru Daruvar održana redovna izborna sjednica Skupštine Ogranka Matice hrvatske u Daruvaru. I u sljedećih četiri godine Ogranak vodi predsjednica Mira Barberić. Dopredsjednik je doktor znanosti Željko Karaula a tajnica profesorica Romana Žukina. Na Izbornoj skupštini uz novo predsjedništvo izabrani su i novi Nadzorni odbor i Časni sud. Među upravljačkim tijelima Ogranka Matice u Daruvaru ima novih imena. Članovi Predsjedništva u novom sazivu su Mirjana Jakčin, Ljubica Petrinić, Ljubica Jozić-Miškec a novi član je Mato Pejić. U Nadzornom odboru a kako saznajemo od predsjednice Ogranka Matice hrvatske u Daruvaru Mire Barberić:
Barberić

Na Izbornoj skupštini kao novina dodijeljena su priznanja i zahvale za poticanje rada Ogranka:
Barberić

I među laureatima nagrađen za izniman doprinos historiografskom radu je doktor znanosti Vjenceslav Herout.

Dar nagrađenima uz priznanje i zahvalnicu su slike, autorski radovi članova Likovne grupe DA, udruge koja vrlo aktivno, prodorno i humanitarno radi pod okriljem Ogranka Matice u Daruvaru.

Što se tiče pravaca rada Ogranka Matice u Daruvaru u sljedećih četiri godine koje je utvrdila predsjednica uz podršku upravljačkih tijela, a kako saznajemo u nastavku…
Barberić

Back to top button