Vijesti

Pobjednici gradske razine u čitanju naglas

U Pučkoj knjižnici i čitaonici jučer je organizirana gradska razina natjecanja u čitanju naglas. Iz pet škola, Češke Jan Amos Komenski iz Daruvara i četiriju iz pripadajućih općina Đulovac, Dežanovac, Sirač i Češke osnovne Josipa Ružičke iz Končanice, 15 osnovaca u dvjema kategorijama, mlađoj i starijoj, dobilo je svojih pet minuta za prezentaciju čitateljskih vještina. Osnovna škola Vladimira Nazora ove godine nije sudjelovala u natjecanju. Na Županijskom natjecanju, u petak 3.studenog, boje grada i općina branit će pobjednici i vicepobjednici u dvjema kategorijama gradske razine natjecanja održanog u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar

Pobjednica u mlađoj kategoriji je Lana Jurmanović, učenica 5. razreda Češke osnovne škole Josipa Ružičke Končanica. Mentorica je Biljana Kragujević- Ljuština.

Na drugo mjesto plasirala se Lucija Dupelj, učenica 4. razreda OŠ Dežanovac. Mentorica je Ankica Holubek.

Pobjednica u starijoj kategoriji je Tena Valentić, učenica 8. razreda OŠ Đulovac. Mentorica je Una Bosanac. Na drugom mjestu u starijoj kategoriji je Tea Holeček, učenica 7. razreda Češke osnovne škole Jana Amosa Komenskog Daruvar. Mentorica je Svjetlana Pernar.

Povjerenstvo na natjecanju u Pučkoj knjižnici i čitaonici radilo je u sastavu profesorica hrvatskog jezika Romana Žukina, knjižničarka Kristina Markalus i zamjenica župana Tanja Novotni Golubić.

Fotografije ustupila Romana Horvat

Back to top button