Vijesti

Odjeci zvonke radosti u Daruvaru

Drugačije je ozračje u gradu kada se boje ljeta i rane jeseni miješaju sa zvucima glazbe. Glazba govori jezicima svijeta i Festival limenih glazbi na otvorenim gradskim pozornicama u petak i subotu privlačio je posjetitelje koji su o odjecima zvonke radosti ulicama i prostorima Daruvara rekli:
posjetitelji

Ovogodišnje inovacije na Fligu kako poklonici glazbe u gradu kažu, dobro su došle…
posjetitelji

Na ovogodišnjem Fligu u Daruvaru bilo je 110 muzičara iz Kaštel Lukšića, Malog Lošinja, Daruvara i Letohrada iz Češke Republike:
Letohrad

S gostima iz Češke bio je glazbenik iz Daruvara Vlado Bahnjik koji je u osvrtu na FLIG rekao:
Bahnjik

Za vrijeme snimanja razgovora Vladu Bahnjika zatekli smo u društvu gosta, klavijaturiste iz Big Bend orkestra iz Letohrada. Dojmove iz Daruvara s Fliga gost iz Češke Republike podijelio je s ovdašnjom javnosti:
Bahnjik

Direktor Fliga, profesor Danijel Rajković koji je uz organizacijski tim vodio računa i o najsitnijim detaljima, odmarao se puneći baterije u hodu dok su gosti svirali jer kako kaže, glazba…
Rajković

Unatoč kiši koja je prve programske večeri s glazbenim inovacijama Geržinom i Kindl prorijedila posjetitelje na otvorenom, koncerti su se pratili i slušali iz punih ugostiteljskih objekata tako da je sve planirano i realizirano. Muzičari, gosti Fliga su u Daruvar stigli iz Letohrada, Kaštel Lukšića i Malog Lošinja, a vezano za Gradski puhački orkestar iz Malog Lošinja, kako kaže profesor Danijel Rajković:
Rajković

Organizatori i domaćini to ipak nisu dopustili.

Svi gosti bili su smješteni u hostelu Češkog doma i po apartmanima u gradu. A muziku koja se čuje kao glazbena kulisa snimljenih razgovora izvodio je Gradski puhački orkestar Josip Kašman iz Malog Lošinja u Paviljonu Julijevog parka, u ime kojeg je Davor Mužić dirigent prenio iskustva s Fliga u Daruvaru:
Mužić

Drugog dana Fliga mažoretkinje su započele program i osim samog nastupa Da-Me su se predstavile i na izložbenom štandu u centru. O razlozima predstavljanja na oba spomenuta načina voditeljica Daruvarskih mažoretkinja Ivana Horvat:
Horvat

Čestitku svima koji su nastupili uputila je u ime Grada Daruvara zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi najavljujući sljedeće glazbene programe u Daruvaru ovoga tjedna u povodu Dana branitelja Daruvara.
Cegledi

A nakon Fliga, sljedeći program u organizaciji 90-to godišnjeg Puhačkog orkestra Daruvar najavljuje profesor Danijel Rajković:
Rajković

Back to top button