Vijesti

Fišijada u Končanici

Bili smo i u Končanici na subotnjoj podnevnoj fišijadi organiziranoj u prvom dijelu programa Dana češke kulture i gastronomije. Taj adrenalin ljudi uključenih u natjecateljsko spravljanje paprikaša od ribe izdvoji i one koji su vas spremni odvesti na krivi put, krivo se predstavljajući. Dokumentirani snimak sugovornika mogao je biti šala bez grama soli, a zato s paprikašima nije bilo šale jer su bili začinjeni točno kako treba, saznali smo od članova ocjenjivačke komisije među kojima je neutralan gost kojeg smo prekinuli u degustaciji:
Bobić

Početak degustacije bio je obećavajući a osim Dejana potvrdila nam je to i Ruža Husak:
Husak

Što se sve boduje u ocjenjivanju ribljih paprikaša?
Husak

Jedna mješovita i vesela ekipa Hugo – Lutajuća srca napeto je očekivala rezultate ocjenjivanja, a fiš koji su napravili ne biste vjerovali, napravili su…
Hugo

A riba je prije fiša plivala u ribnjacima u Končanici, znači:
Hugo

Prvi fiš po ocjeni ocjenjivačke komisije upravo je skuhao naš sugovornik Zlatko Husak uz pomoć vesele ekipe Lutajućih srca. Čestitamo majstorima za fiš koji su nazvali Majova noć. Druga je ekipa Šafran a treći Liber i Finek. U ime organizatora subotnjeg programa u Konačnici, Češke besede Končanica, riječ je predsjednice Alenke Vanječek:
Vanječek

Dane češke kulture i gastronomije organizirala je Češka beseda Končanica a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine u RH i Općine Končanica.

Back to top button