Vijesti

Darovi daruvarskim prvašićima

Povratkom u školske klupe među prvašiće škole u Gajevoj zahvaljujući učiteljici Ankici Ježabek jučer ujutro još smo nešto naučili, kako učenička graja prerasta u tišinu napetog očekivanja gostiju. Po dolasku gostiju iz Grada, Policije, HAK-a i Crvenog križa plus izvjestitelji, svi mi koji smo došli kao gosti brojčano smo činili polovinu jedinog prvog razreda škole u Gajevoj u ovoj školskoj godini. Prvašići su među gostima u razredu prepoznali ravnateljicu a njihova učiteljica Ankica Ježabek predstavila je Prvi A škole u Gajevoj:
Ježabek

Učiteljica je prije dolaska gostiju pokazala kako se u razredu, blago i u razumijevanju jasno izgovorene poruke uspostavlja mir, naučenim i prezentiranim zvucima tišine.
Ježabek

Gosti su u razred stigli s darovima a razgovor s djecom poveo je gradonačelnik Damir Lneniček. Za ilustraciju izdvajamo jedno pitanje gradonačelnika i odgovor prvašića:
prvašići i Lneniček

Potom smo provjerili tko je i što osigurao prvašićima Daruvara za dar?!
Lneniček

Nakon gradonačelnika razgovor s djecom poveo je voditelj sektora policije Dalibor Lončar. Preko pitanja u odgovorima djeca su pokazala kako dobro poznaju prometna pravila i svoju ulogu kao sudionika u prometu. Policija će svim prvašićima održati i posebno predavanje, potvrdio je to načelnik daruvarske Policijske postaje Dalibor Čajsa:
Čajsa

I još, što je policija učenicima prvih razreda donijela na dar:
Čajsa

Nakon škole u Gajevoj izaslanstvo Grada, gradonačelnik Damir Lneniček i zamjenici Vanda Cegledi i Vladimir Bilek, predstavnici daruvarske policije, HAK-a i Gradskog društva Crvenog križa obišli su prvašiće Područne škole u Frankopanskoj i Češke osnovne škole Jan Amos Komenski u Daruvaru.

Back to top button