Vijesti

Novac i sreća su zagarantirani: Ovim jednostavnim koracima pozitivna energija se priziva već stoljećima

Feng Shui prakticira se već stoljećima, a privlači sreću i novac.

Želite imati uspješnu godinu pred sobom? Onda trebate prakticirati Feng Shui – drevnu kinesku vještinu uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem živite ili provodite vrijeme. Glavni cilj je privući pozitivnu energiju i životnu silu da bi osigurali sreću sebi, ali i cijeloj obitelji te sadašnjim ili budućim potomcima.

Topao ulaz za toplu dobrodošlicu

Ulaz u kuću, stan je lice svakog doma te predstavlja ono što će gosti vidjeti unutra. Ulaz bi trebao biti dizajniran tako da u potpunosti prihvaća pozitivnu energiju. Dodajte otirač ili tepih, nekoliko biljaka, stolice ili klupu koju ćete dekorirati jastucima. Samo imajte jedno na umu – nikako nemojte pretjerivati.

Foto: Shutterstock

Biljke su zakon

Biljke koje privlače novac trebale bi biti obavezan dodatak svakog doma. Primjerice, biljka Pilea Peperomioides ili drvo žada biti će vrlo djelotvorne, a osim što privlače novac i pozitivnu energiju, savršeno izgledaju u svakom prostoru. Listovi ovih biljaka i sami podsjećaju na kovanice. Može li bolje od toga?!

Noge namještaja na podlogama

Noge vašeg namještaja ne smiju dodirivati izravno pod! Poslužite se prostirkama ili tepisima. Također, namještaj ne postavljajte uza zid, ali postoji i iznimka – ako ne možete sve noge od namještaja postaviti na neku podlogu, pokušajte barem dvije noge.

Ne budite hrčci

Višak bilo čega je loš, a isto pravilo vrijedi i za neželjene i pretrpane stvari. Nakon svakih nekoliko mjeseci morate izbaciti sve neželjene predmete iz svog doma ili ureda jer djeluju kao prepreka pravilnom tijeku bogatstva i prosperiteta.

Polomljene stvari moraju pod hitno van

Slomljene stvari u kući isisavaju dobru energiju cijelog mjesta. Stoga, ako želite da sva negativna energija nestane iz vašeg životnog prostora, morate pripaziti na sve pokvarene predmete u svom domu i odmah ih popraviti ili ukloniti. Puknuta cijev ili slavina može vas dovesti do financijskog začepljenja.

Foto: Shutterstock

Crvena vrata

Trebali biste učiniti da ulazna vrata vaše kuće izgledaju gostoljubivo kako bi prilike i pozitivna energija pronašle vas. Budući da je crvena boja bogatstva u Feng Shuiju, a također pruža zaštitu od negativne energije, trebali biste obojiti ulazna vrata svoje kuće u crveno.

Kuhinja je bitna

Kaže se da čista kuhinja može privući novac. Hladnjak uvijek trebate održavati čistim i organiziranim sa svježom hranom. Također, uklonite sve nepotrebne stvari iz kuhinje i redovito čistite štednjak. Kako biste privukli više novca, osigurajte da svaki plamenik štednjaka radi jednako.

Akvarij za ribe

Ribe su simbol živosti i privlače pozitivnu energiju. Ako akvarij s ribama postavite na sjevernu stranu svog doma ili ureda, to će vam pomoći u donošenju novih prilika za karijeru, a ako akvarij postavite na jugoistočnu stranu, to vodi do financijskog obilja.

Buda

Svi znamo da je Buda koji se smije poznat po svojoj veseloj i sretnoj naravi. Kada se postavi u smjeru istoka ili okrenut prema ulaznim vratima, Buda koji se smije donosi bogatstvo i sreću.

Foto: Shutterstock

Sretne obiteljske fotografije

Ako se borite za sretan život sa svojim supružnikom ili obitelji, objesite slike sa sretnih događaja ili praznika u dnevnoj sobi, hodnicima ili drugim prostorima očekujući veliki promet.

Fontana

U Feng Shuiju, fontana se smatra simbolom bogatstva. Stoga, dodavanje fontane u vašu kuću pomaže u privlačenju prosperiteta. Fontana bi trebala biti postavljena izvan vaše kuće u smjeru istoka ili jugozapada. Vodite računa da fontana bude čista i da nikada ne presušuje. Također, stavite 27 novčića u nju da aktivirate energiju vode putem metalnih elemenata novčića.

Foto: Unsplash

Zalijevajte svoje biljke svakodnevno

Ako biljke u vrtu umiru – shvatite to kao upozorenje i učinite nešto u vezi s tim. Zapamtite, ako volite prirodu, ona će vam uzvratiti ljubav. Možete početi s malim promjenama poput svakodnevnog zalijevanja biljaka, mijenjanja tla ili dodavanja novog cvijeća. Također, morate očistiti stazu koja vodi do glavnih vrata vaše kuće. 

Izvor
Story
Back to top button