Vijesti

Bebe unijele radost života u gradsku vijećnicu

Parkirana dječja kolica ispred a u zgradi Gradske uprave u Velikoj vijećnici bebe su unijele životnu radost. U nosiljkama i u naručju mama i tata, generacija 2022., djeca rođena u trećem tromjesečju ove godine, pokazala su vitalno i mlado lice Daruvara. Primjenom demografskih mjera, financijskom podrškom iz gradskog Proračuna mladim obiteljima po različitim programima od rođenja djece pa nadalje u odrastanju, cilj je promijeniti negativne demografske trendove i pri tome jasno je kako se ništa ne može promijeniti preko noći. 71 rođena beba u prvih devet mjeseci ove godine, broj je u prosjeku unazad nekoliko godina a pamtimo vrijeme kada je ova brojka bila skoro podatak svih novorođenih beba za cijelu godinu. Ipak se kreće. Poslušajte gradonačelnika Daruvara Damira Lneničeka:
Lneniček

U trećoj ovogodišnjoj dodjeli naknada roditeljima novorođenih beba iz Proračuna grada izdvojeno je 76.000 kuna za 24 novorođena djeteta. U prvom krugu isplate za prva tri mjeseca ove godine na račune roditelja 23 novorođenčeta uplaćeno je 63 tisuće kuna, u drugom krugu za 24 novorođene bebe uplaćeno je 60 tisuća kuna. Ova treća isplata naknada za opremu novorođenčadi s obzirom na veći iznos govori u prilog novorođenim bebama u velikim obiteljima s četvero, petero pa i više djece…
Lneniček

Na dodjeli naknada bila je mlada obitelj koja je doselila iz Pakraca. Viktorija i Dominik Brida roditelji su petero djece. Mama Viktorija još nema pune 24 godine, prvo dijete rodila je sa 16, rođena je u Berlinu odrasla u Šeovici i svoja iskustva i prednosti velike obitelji u najkraćem podijelila je ovom prilikom s javnošću:
V. Brida

O djeci Viktorije i Dominika ukratko:
V. Brida

Uz ovu novčanu pomoć iz grada koja im puno znači u svakodnevnici posvećenoj djeci jer Viktorija ne radi, ovoj mladoj mami pomažu…
V. Brida

Obitelj treba i prehraniti za što se brine tata Dominik, koji kako kaže:
D. Brida

Život je putovanje, a za Dominika taj je put bio iz Pakraca preko Daruvara do Zagreba, Splita i povratka u Daruvar u kojem je odrastao i formirao veliku obitelj, a pomoć iz grada im kako naglašava Viktorija Brida:
V. Brida

Osim beba, roditelja novorođenih Daruvarčanki i Daruvarčana na dodjeli naknada bili su uz gradonačelnika Damira Lneničeka, zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi i referentica za administrativne poslove Milada Sofka koja je podsjetila kako se iz Proračuna grada za prvo dijete u obitelji izdvaja tisuću kuna, za drugo dijete tri tisuće kuna a za treće i svako slijedeće dijete pet tisuća kuna.

Back to top button