Vijesti

Sretna mama sretna beba

Projekt se zove sretna mama sretna beba. Cilj projekta je doprijeti do mladih obitelji i osnažiti mlade za roditeljstvo. Sve je lako samo treba znati kako. Zato su programske sastavnice jednogodišnjeg projekta u provedbi, a kako se to danas kaže, važni alati da budu od pomoći u realizaciji još jedne važne prekretnice u životu mladih, formiranju obitelji. Daruvarska Udruga mladih Nada prijavila je projekt u kojem su objedinjene odabrane teme u prilog lakoći roditeljstva za odgoj djece po mjeri zadovoljnih mame i tate, šire obitelji i naravno zajednice. Prva tema s kojom je započeo jednogodišnji projektni ciklus u Daruvaru je Dojenje a predavanje o dojenju vodila je sinoć primarijus, magistrica znanosti, doktorica medicine specijalistica pedijatrije Marija Čatipović koja ukazuje na važnost podrške mami i bebi tijekom procesa dojenja:
Čatipović

Provjeravamo koliko su ove javne akcije poput sinoćnjeg predavanja u Daruvaru utjecale na porast dojenja:
Čatipović

Javnim akcijama dopire se do ciljane skupine:
Čatipović

Upravo stručne edukacije od iznimne su važnosti za nuđenje opcija u prilog formiranju stavova mladih ljudi:
Čatipović

Foto: Tea Ljevaković

Organizatori programskih cjelina u sklopu projekta čija je realizacija započela u rujnu, Udruga mladih Nada, kako im samo ime kaže, nadaju se da će javnost, ciljna populacija mlade obitelji i budući roditelji, prepoznati sebe u projektu i sa svojim iskustvima, zapažanjima, sugestijama i pitanjima, biti dio ovog programa sudjelujući u tematskim cjelinama koje se tek trebaju realizirati. O projektu Sretna mama sretna beba informacijski detaljnije, u ime Razvojne agencije Daruvar stručna suradnica za pravne poslove Tea Ljevaković:
Ljevaković

O trajanju projekta?!
Ljevaković

Tema sinoćnjeg predavanja posvećenog Dojenju odabrana je kao prikladan programski završetak Tjedna posvećenog dojenju. O važnosti dojenja temeljem svojih iskustava kroz koja je prošla, Tea Ljevaković naglašava:
Ljevaković

Dojenje je i izgradnja imuniteta i jačanje otpornosti beba a s druge strane roditeljima a što nije nevažno postupak dojenja omogućuje financijske uštede u prvih šest mjeseci bebinog života kada je dojenje prema preporukama liječnika sveobuhvatna i jedina potrebna hrana bebama.

Drugu programsku projektnu cjelinu čini još jedno tematsko predavanje koje će se održati točno za mjesec dana:
Ljevaković

Foto: Tea Ljevaković

Voditeljica predavanja u mjesecu studenom u Društveno kulturnom centru Daruvar bit će primalja koja radi u jednom zagrebačkom rodilištu Sonja Kočiš Čovran . Voditeljica predavanja potvrdila je dolazak u Daruvar 11.11.2022. u 17 sati gdje će uz teorijski dio ukazati na važnost vježbanja u trudnoći i primjeni pilates lopti pri porodu. Organizatori i nositelji projekta kao i sinoć za sve posjetitelje pripremaju prigodne i korisne poklone.

Također pogledajte
Close
Back to top button