Vijesti

Misija za Luciju

U prostoru Gradskog društva Crvenog križa Daruvar osim redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, jučer poslijepodne provedena je akcija uzimanja uzoraka krvi za tipizaciju matičnih stanica. Misija kojoj su se odazvali brojne Daruvarčanke i Daruvarčani je pomoć sugrađanki Luciji Živković koja se bori protiv rijetke kožne maligne bolesti. Sama akcija traje kratko, uzima se uzorak krvi i upućuje na tipizaciju matičnih stanica. Iskreno se nadamo kako će se nakon ove akcije u Daruvaru pronaći nesrodni donor za Luciju. Bude li se pronašla podudarna osoba koja može biti odgovarajući donor uslijedit će kontakt, dogovor i daljnji postupak za spašavanje života mladoj osobi. Lucijina životna borba potaknula je brojne mlade ljude u Daruvaru da joj pomognu. Među njima, Danijela Los, hrabra i emotivna, nakon što je dala krv, ukratko je obrazložila, zašto sudjeluje u akciji?!
Los

Akcija je provedena u organizaciji Lige protiv raka Daruvar i Zaklade Ana Rukavina. U ime Zaklade, o akciji u Daruvaru, voditeljica ureda Zaklade Sandra Zeljković:
Zeljković

U jučerašnjoj dvosatnoj akciji Zaklade Ana Rukavina i Lige protiv raka Daruvar sudjelovalo je 85 osoba, potvrdila je u telefonskom razgovoru za Radio Daruvar ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Daruvar Andrea Brletić. Daruvarska Liga koordinira sve aktivnosti vezano za ovu akciju i kako naglašava predsjednica Udruge Milada Sofka:
Sofka

Back to top button