Vijesti

Krsna slava i Dan Vijeća srpske nacionalne manjine Općine Đulovac

Jučer je u Mjesnom domu u Batinjanima priređena proslava u čast Aranđelovu- krsnoj slavi i Danu srpskog manjinskog vijeća Općine Đulovac. Počašćeni odazivom uzvanika i gostiju, domaćini, predstavnici Vijeća srpske nacionane manjine Općine Đulovac, iznimno su zadovoljni jer su među 70-tak gostiju bili dožupani, gradonačelnici, načelnici predsjednici općinskih, gradskih i županijskih Vijeća srpske nacionalne manjine od Daruvara preko Pakraca, Garešnice, Grubišnog Polja, Virovitice, Bjelovara sve do predstavnika SNV-a iz Zagreba. O značenju i izboru Aranđelova za proslavu Dana vijeća srpske nacionalne manjine Općine Đulovac, riječ je predsjednika Milana Radakovića:
Radaković

O tome su sinoć govorili provodeći vjerski obred pravoslavni svećenici s počasnim činom protonamjesnika Luka Bosanac i Jovan Šaulić.

Foto: Boris Bjelajac

Što se tiče rada srpskog manjinskog vijeća Općine Đulovac a kako javnost informira predsjednik Milan Radaković veoma su ponosni na urađeno s obzirom na okolnosti u proteklom razdoblju:
Radaković

U planu je…
Radaković

Pismenu suglasnost dao je župan Bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić, a Ugovor je s ravnateljicom daruvarske Osnovne škola Vladimir Nazor Kornelijom Častek potpisao predsjednik srpskog manjinskog vijeća Općine Đulovac Milan Radaković.

Foto: Boris Bjelajac

Proslavu Aranđelovog dana u Mjesnom domu u Batinjanima svojim dolaskom uveličali su dožupani BBŽ Marija Jungić i Saša Lukić, dožupan iz Virovitičko-podravske županije Igor Pavković, iz Koprivničko-križevačke županije bio je Jovan Manojlović, iz Grada Pakraca Milan Kozlović… Izaslanstva su došla iz gradova Garešnice, Grubišnog Polja, Bjelovara. Među gostima iz općina uz načelnika Đulovca Anđelka Kolića bili su predstavnici Velike Pisanice, Velikog Grđevca i Končanice. Svečanost u Batinjanima jučer su uveličali i predstavnici Prosvjete Pododbora Garešnica, Grubišno Polje i Daruvar. Iz Zajednice Mađara Daruvara na proslavi je bila Snježana Sabo.

U delegaciji Grada Daruvara uz predsjednicu srpskog manjinskog vijeća Nikolinu Glodić proslavu je uveličao i gradonačelnik Damir Lneniček.

Predsjednik srpskog manjinskog vijeća Općine Đulovac Milan Radaković na svečanost je pozvao i sve izabrane vijećnike i predstavnike srpske zajednice u županijskom, gradskim i općinskim srpskim manjinskim vijećima. Domaćine i slavljenike dolaskom na svečanost počastili su predsjednik Izvršnog odbora SDSS-a Bogdan Rkman i državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat.

U glabenom programu goste i domaćine razveselio je Ilija Mandarić sa svojom ekipom.

Foto: Boris Bjelajac

Back to top button