Vijesti

Projektno razigrana Udruga Korak dalje na ponos Grada Daruvara

Čisto za promjenu osvrt sa završne konferencije dvogodišnjeg projekta Udruge korak dalje započet ćemo pojmovima o osjećajima istaknutim na poljima velikog Kruga emocija. Prva je kolo zavrtjela u ime Udruge Korak dalje predsjednica Renata Žukina. Krug se zaustavio na pojmu razigranost, a da li se i kako ovaj pojam može primijeniti u definiranju projekta na završnoj konferenciji, pitamo Renatu Žukina:
Žukina

Ponos je pojam na kojem se zaustavio Krug emocija koji je pokrenuo gradonačelnik Damir Lneniček. Pitanje za gradonačelnika koje se nadovezuje na ovaj pojam glasi, da li je i ovaj projekt na ponos partnerima u realizaciji, Gradu Daruvaru?
Lneniček

U Društveno kulturnom centru Daruvar jučer je organizirana završna konferencija projekta Korakovci na usluzi –socijalna uključenost djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga. O projektu u informacijskom sažetku, u ime Udruge Korak dalje koja je samostalno pripremila i prijavila projekt, predsjednica Renata Žukina:
Žukina

Ukratko i o poslovima koji su se otvorili tijekom realizacije, projektnim aktivnostima kao i o ukupnoj financijskoj vrijednosti ovog projekta…
Žukina

Partner u provedbi bila je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Maslačak iz Križevaca. U ime Udruge iz Križevaca o suradnji s daruvarskom Udrugom Korak dalje, predsjednica Tamara Premuš ima samo riječi hvale:
Premuš

Partnersku podršku u realizaciji projekta Korakovci na usluzi pružio je i daruvarski Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner u ime kojeg o stečenim iskustvima ukratko ravnateljica Silvija Kancijan:
Kancijan

Nakon što je projekt završio, Mineu Jurković pitamo što će sada raditi nakon što je kroz protekle dvije godine pružala usluge fizioterapije za 36 korisnika:
Jurković

Kakve su potrebe na tržištu rada za fizioterapeutom a za djecu s poteškoćama u razvoju?
Jurković

Partner u realizaciji brojnih projekata udruga je Grad Daruvar, a gradonačelnik Damir Lneniček za Korakovce na usluzi ističe:
Lneniček

Uz aktivnosti na dobrobit korisnika i grada, Udruga Korak dalje je realizacijom ovog projekta pružila i poslovnu priliku za sedam osoba:
Lneniček

Predsjednicu Udruge Korak dalje Renatu Žukina pitamo hoće li se u novom europskom proračunskom razdoblju do 2027.odlučiti za nove projekte?
Žukina

Kroz dvogodišnji projekt vrijedan milijun i 312 tisuća 305 kuna osigurane su socijalne usluge za djecu s teškoćama u razvoju na području Daruvara i okolice uz pruženu potrebnu podršku. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga Korak dalje a projektni partneri su Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar, Udruga Maslačak Križevci i Grad Daruvar.

Back to top button