Vijesti

Jednakost u različitosti nacionalnih manjina

U Češkoj osnovnoj školi Josipa Ružičke u Končanici održana je završna konferencija Erasmus plus projekta Jednakost u različitosti nacionalnih manjina. Projekt je napisan 2020., i te je godine ocijenjen najboljim u Hrvatskoj. Provedba je zbog epidemije produžena s planiranih 24 mjeseca na još nekoliko mjeseci. Produženje trajanja projekta i dobro vođenje, koordinatorima Češkoj osnovnoj školi u Končanici, otvorilo je priliku za još jednu mobilnost u Češku, pojašnjava ravnatelj škole Jaromir Vrabec:
Vrabec

Nositelj i koordinator ovog projekta je Češka osnovna škola Josipa Ružičke u Končanici:
Vrabec

Koliko je djece u školi u Končanici bilo obuhvaćeno provedbom ovog projekta?
Vrabec

Češka osnovna škola u Končanici prva je među osnovnim školama na daruvarskom području koja se odvažila najprije sudjelovati a potom i voditi Erasmus plus projekt:
Vrabec

Erasmus plus projekt Jednakost u različitosti nacionalnih manjina svim sudionicima bio je koristan instrument za stjecanje i primjenu novih znanja radom i suradnjom timova. Provedbom projektnih aktivnosti uspostavljena su prijateljstva učenika škola triju država s ciljem nastavka suradnje nakon završetka projektnih aktivnosti, postignuta je bolja vidljivost manjina u matičnim zemljama i u Europi, sudionici su se naučili koristiti alate suvremene tehnologije te proširili znanja iz drugih predmeta primjenjiva u budućem radu i proučavanju.

Back to top button