Vijesti

Priča i pjesme iz izložbenog salona Đorđa Balaševića

Putovanja su otvorena u pravcima kuda idu naši slušatelji. Danas smo blizu a daleko, u susjedstvu, u kući Đorđa Balaševića. Đoletove pjesme i priče napisane prije nekoliko desetljeća pamtimo jer zvuče poznato i blisko kao da su sastavni dio odrastanja generacije koju je opjevao. Mjesto u kojem je stvarao uz kuću danas je Izložbeni salon otvoren posjetiteljima a za ulazak samo trebate najaviti dolazak. Izložbeni salon Balaševićevog stvaralačkog opusa obišla je Daruvarčanka Danijela Krejči. Zapravo negdje blizu, 50-tak kilometara od Balaševića i Danijela je rođena. Splet okolnosti pokrenuo je njenu obitelj za pronalaskom životnog ishodišta i utočišta, ovdje u Daruvaru. Povratak u rodno i mjesto odrastanja posebno je iskustvo. Nakon niza godina Danijela Krejči obišla je rodni kraj i nakon povratka podijelila osjećaje koji su je obuzeli obilaskom mjesta i susretima s ljudima s kojima je odrastala:
Krejči

Priprema za razgovor je pregled foto albuma s putovanja i proslave obljetnice mature koja je potisnuta u ovoj priči u drugi plan jer je u prvom obilazak kuće Đorđa Balaševića:
Krejči

Kada vam se kao posjetitelju ukaže posebna važnost da u pratnji Balaševićeve supruge obiđete taj izložbeni salon u kojem se čuvaju uspomene na Đoleta, kakva komunikacija prati ovaj obilazak:
Krejči

Plaća li se ulaz u taj izložbeni salon?!
Krejči

Danijela Krejči pripremila je niz poklona, suvenira iz Daruvara, koje je podijelila svojim domaćinima:
Krejči

U salonu se slušaju Đoletove pjesme?!
Krejči

Ambasador dobre volje veliki status kojem se slabo pridaje na važnosti u suvremenom svijetu koji kako se čini i ne cijeni:
Krejči

Nakon izlaska iz priča i pjesama povratak kući u Daruvar:
Krejči

Fotografije: Danijela Krejči

Također pogledajte
Close
Back to top button