Vijesti

Financijska podrška programima udruga civilnog društva u Daruvaru

Gradonačelnik Damir Lneniček u pratnji dvoje zamjenika Vande Cegledi i Vladimira Bileka danas je u velikoj vijećnici Gradske uprave, potpisao ugovore s predstavnicima udruga civilnog društva kojima su putem javnih natječaja Grada Daruvara za 2023. godinu dodijeljena financijska sredstva za prijavljene programe, projekte i manifestacije. Od početka 2023., Grad Daruvar raspisao je dva Javna poziva. Na Javni poziv za udruge civilnog društva javile su se 23 udruge s 28 projekata a na Javni poziv za udruge u kulturi prijavljeno je 10 udruga s 14 projekata. Ukupna vrijednost ova dva javna poziva je 70 tisuća eura. Prijavljeni programi obogatit će kulturni i društveni život grada u ovoj godini. Prilikom potpisivanja Ugovora, predstavnike udruga civilnog društva pozdravio je pružajući uvid u strukturu javnih poziva, gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

Zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi zahvalila se predstavnicima Udruga za osmišljane programe koji provedbom obogaćuju društveni život Daruvara:
Cegledi

Zamjenik gradonačelnika za češku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek izrazio je zadovoljstvo i brojem i kvalitetom programa za koji grad iz godine u godinu izdvaja i više novaca:
Bilek

I kako je naglasio gradonačelnik Damir Lneniček otvaranjem, nakon epidemioloških ograničenja, na sve strane i u kontinuitetu vidi se bogatstvo sadržaja kroz programe koje pripremaju i realiziraju udruge u Daruvaru:
Lneniček

Back to top button