Vijesti

Daruvar za stolom u punoj snazi

Povučeni su potezi u gastronomskom brendiranju destinacije. Osam daruvarskih ugostiteljskih objekata s po dva tematska menija čine okosnicu Šest elementa kao prilog plus zdravstvenom turizmu uz hedonističko spajanje gastro ponude s daruvarskom kapljicom, vodom, vinom pivom…

Turistička zajednica Daruvar-Papuk i tvrtka Abisal iz Rijeke u suradnji s daruvarskim ugostiteljima, pokrenuli su projekt 6-ti elementi. U tematski zadanom okviru za turistički začin dopunjen okusima destinacije, uslast za stolom, daruvarski ugostitelji spojili su domaće proizvode s lokalnih OPG-ova i sa začinima iz cijelog svijeta oplemenili svoja jela te definirali 16 jelovnika, Daruvarske parove i jelovnik za jačanje imuniteta.

O projektu nazvanom 6-ti elementi, jučer praktično demonstriranom za stolovima u restoranu Terasa Daruvarskih toplica, direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković:
Plažanin Vuković

Podupiratelj projekta u pokretačkom i realizacijskom smislu je Abisal iz Rijeke, a kako je došlo do toga da Abisal bude u projektu, pojasnit će direktorica i urednica Gastronaut medija Karin Mimica:
Mimica

Ovo je daruvarskih osam ugostitelja koji su se maštovitom kombinacijom domaćih proizvoda našli na zajedničkoj platformi. Iz Daruvarskih toplica to su dva restorana, Terasa i u hotelu Termal Taverna, Kavana Queen, Gostionica Srce, Restoran Kapelica, Little Italy pub, Zdravljak Orijent i Bistro Most Wanted. Kao i ostalih daruvarskih sedam ugostiteljskih objekata, Kapelica po projektu Šesti elementi nudi dva menija, a koja, saznajemo od vlasnika Antuna Horvata:
Horvat

Hrana po ovom projektu spravlja se od namirnica s lokalnih OPG-ova naglašava Ivana Plažanin Vuković direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk:
Plažanin Vuković

Za izbor piva uz ponuđenu hranu bio je zadužen majstor pivar u ulozi pivskog somelijera Krešo Marić, koji se zahvalio na pruženoj prilici ispunivši očekivanja svih sudionika u projektu.

Zanimalo nas je koja su to jela za jačanje imuniteta, a što čini jednu od dvije tematske cjeline projekta Šesti elementi:
Plažanin Vuković

A druga tema Daruvarski parovi:
Plažanin Vuković

Što će Daruvar dobiti realizacijom ovog projekta pitali smo Karin Mimicu:
Mimica

Treba probati Daruvar za stolom u punoj snazi. Na predstavljanju projekta uz daruvarske ugostitelje uključene u projekt koji su ukratko obrazložili po ovom projektu ponuđene jelovnike, bili su predstavnici medija koji iznose i ovu priču na informativni meni i još, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo daruvarske gradske uprave Danica Cetin.

Back to top button