Vijesti

Znanje na djelu – kako mlada osoba može pronaći sebe u poslovima budućnosti

Tema roditeljskog sastanka može izaći izvan školskih učinioca kako bi postala pričom od javnog interesa. Informacijama s tematskog roditeljskog sastanka početkom ovoga tjedna u Gimnaziji Daruvar možemo samo nadograditi Izvješće s petog Susreta bivših sa sadašnjim učenicima Gimnazije Daruvar. Tada smo dobili potvrdu ravnateljice Gimnazije Romane Herout o pripremanju terena za svojevrsnu praksu za gimnazijalce. Uskoro bi praksa za daruvarske Gimnazijalce mogla bi biti organizirana kod različitih poslodavaca u Daruvaru a među poslovnim odredištima za podršku pri budućem profesionalnom usmjerenju gimnazijalaca je i Radio Daruvar.

Vratimo se roditeljskom sastanku. Nije to bio klasični roditeljski sastanak nego radionica za roditelje. Iz ove radionice roditelji su sami mogli donijeti prosudbu o promišljanju tinejdžera pri odabiru budućeg zanimanja. Radionicu je vodila bivša učenica Gimnazije Daruvar Magdalena Lipovac uključena u Zakladu Znanje na djelu u nazočnosti psihologinje Elizabete Sabljić. Roditelji su nakon upoznavanja s odrednicama i ciljevima projekta imali zadatak opisati, kako vide svoj posao za 10 godina. Situacija na tržištu rada je vrlo dinamična i promjene koje se već sada događaju treba prepoznati i pronaći sebe u poslovima budućnosti. Na tom tragu s ciljem povezivanja poslovnog sa svijetom obrazovanja projektno djeluje Zaklada Znanje na djelu a aktivnosti Zaklade približava projektno prodorna Magdalena Lipovac:
Lipovac

Uspijeva li se smanjiti jaz između promjena u svijetu, novih poslova i tradicionalnog obrazovanja?
Lipovac

Kako su prošle radionice s djecom u Poticanju na buđenje svoga zvanja:
Lipovac

…što je jako bitno gimnazijalcima:
Lipovac

Učenicima je iznimno važno da znaju kako mogu računati na podršku u donošenju velikih odluka koje se tiču izbora profesionalnog puta i zato je provedba projekta od pomoći i roditeljima i nastavnicima i našoj djeci, pojašnjava psihologinja Elizabeta Sabljić:
Sabljić

Kako o projektima Zaklade Znanje na djelu Magdalena Lipovac najavljuje, i poslodavci će otvaranjem vrata svojih poduzeća pomoći djeci da osjete, vide i okušaju se u radu na praksi u odabranim poslovima kao svojim budućim zanimanjima:
Lipovac

Također pogledajte
Close
Back to top button