Vijesti

Daruvar – nagrade vlasnicima najuređenijih u 2023., okućnica, balkona i okoliša

Sedam vrijednih kreativaca i članovi njihovih obitelji s područja Daruvara u atmosferski kompliciranoj godini, svatko od njih na svom prostoru, okućnici, balkonu, okolišu uz prostor oko ugostiteljskog objekta, stvorio je malu zelenu i cvjetnu oazu za ljepši ukupan dojam grada.

Za dojam koji su ove godine postigli svojim trudom i radom daruvarske vrtlarice i vrtlari nagrađeni su poklon bonovima, prekrasnim cvjetnim buketima i priznanjima iz Grada Daruvara.

U Velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave danas prijepodne priređena je svečana dodjela nagrada za najljepše uređenu okućnicu i balkon. Petočlana komisija za gospodarenje zelenim površinama Grada Daruvara u prvom krugu ocjenjivanja 13.srpnja obišla je 15 lokacija i za drugi krug odabrala po četiri balkona i okućnice. Nakon drugog kruga 11. rujna, tajnim glasovanjem s 14 bodova pobjedu u kategoriji okućnice odnijela je Sanja Klika iz Slavonske 21. Ovogodišnja pobjednica u kategoriji najuređenijih okućnica, Sanja Klika o trudu potrebnom da se postigne željeni efekt na prostoru oko kuće rekla je:
Klika

U kategoriji nagrađenih okućnica na drugom mjestu je okućnica obitelji Santo iz Lipovac Majura 47 a na trećem Blaženka Tomek iz Jelačićeve 64.

Pobjedu u kategoriji najuređenijih balkona s 15 glasova odnijela je obitelj Čuhnil iz Ulice A.G. Matoša 6. Iako je pobjednica iznenađena jer ne zna tko ju je prijavio, nekako uz Zdenku Čuhnil prirodno se veže cvijeće…
Čuhnil

U kategoriji balkona na drugom mjestu je balkon obitelji Kral iz Ulice Frante Burjana 27 a na trećem obitelj Matković iz Bjelovarske 181.

Posebno priznanje Grada Daruvara pripalo je obrtu MASA vlasnika Marka Pilata, za uređenje okoliša Little Italy Pub-a. Kako Marko kaže…
Pilat

Čestitke nagrađenima uputio je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček zahvalivši se svima njima što su svojim maštovitim pristupom u vrtlarstvu postigli više efekata, potaknuli druge da slijede njihov primjer, ukrasili dio Daruvara u kojem žive zadržavajući stečeni status grada kao najuređenijeg malog u kontinentalnoj Hrvatskoj, a sve to kako bi…
Lneniček

Nagrađenima se zahvalila i zamjenica gradonačelnika Vanda Cegledi, podsjetivši
Cegledi

Komisija za gospodarenje zelenim površinama Grada Daruvara već 18 godina ocjenjuje i nagrađuje najljepše uređenu okućnicu i balkon. Ove godine komisija je radila u sastavu: Senka Hašpl Janček, Ivana Plažanin Vuković, Mateja Župić, Tea Mik a predsjednik Komisije je Mirko Kajgana.

Vlasnici nagrađenih okućnica dobili su bonove, za prvo mjesto 100 eura za drugo 70, za treće bon u vrijednosti od 40 eura a vlasnici nagrađenih balkona dobili su bonove u vrijednosti 70 eura za prvo mjesto, 40 za drugo i 25 eura za treće mjesto. Bonovi se mogu iskoristi za kupnju biljnog materijala na Daruvarskom cvjetnom sajmu 21.listopada.

Iz uzajamnog prožimanja ljubavi i cvijeća, Dama s kamelijama Zdenka Čuhnil najavila je cvjetnu raskoš i u zimskom periodu:
Čuhnil

Back to top button