Vijesti

Nova mreža linija i jeftinije karte za putovanje autobusom u BBŽ

Župan Marko Marušić i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Bjelovaru su potpisali sporazum o sufinanciranju usluge javnog županijskog linijskog prijevoza. Povezivanju linijskim autobusnim javnim prijevozom na području Daruvara i pripadajućih općina kako je potvrdio voditelj poslovnice Čazmatransa u Daruvaru Dražen Posavac, dodaju se dvije nove linije jedna prema Bjelovaru, autobus s kolodvora u Daruvaru polazi u 5 i 10 a druga prema Garešnici, autobus iz Stražanca za Garešnicu polazi u 5 i 15 . S ovim novim detaljima raspored vožnje autobusa iz Daruvara prema Bjelovaru radnim danima je u 5 i 10, 6,00, 10,00 i 14,45, a iz Bjelovara za Daruvar autobusi voze u 6,20. 12,00, 13,15, 15, 15 i 17,00 sati. Iz Daruvara za Garešnicu autobusi voze u 5,00, 7,20, 14,15, 15 i 10, 17,00 i 19 sati i 45 minuta. Raspored vožnje autobusa iz Garešnice za Daruvar je u 6,30, 12,00, 13,15, 14,10, 15, 10 i 22,05. Subotom vozi jedan autobus iz Daruvara za Zagreb s polaskom iz Daruvara u 5 i 45 i do Zagreba vozi preko Grubišnog Polja, Garešnice i Kutine. Isti autobus se za Daruvar iz Zagreba vraća subotom istom trasom a polazak s autobusnog kolodvora u Zagrebu je u 13,05. Nedjeljom je standardna linija iz Daruvara za Zagreb s polaskom u 17 sati a isti autobus iz Zagreba za Daruvar vraća se u 20 sati i 15 minuta, saznali smo od prometnika u Daruvaru Jadranka Kazića.

Novi raspored vožnje autobusa na snazi je od 16.listopada. Što ova promjena u javnom prijevozu autobusima donosi putnicima i koja je financijska strana novina u cestovnom linijskom prijevozu, prilikom potpisivanja Ugovora ukazao je župan Marko Marušić:
Marušić

Vlada RH sufinancira ovu javnu uslugu u BBŽ sa 75 posto iznosa kako bi se osigurao kontinuitet i održivost javnog prijevoza u gradskim i prigradskim naseljima, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora potpredsjednik Vlade RH i ministar Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković:
Butković

Kako je naglasio župan Marko Marušić sve linije usuglašene su…
Marušić

Uz niz promjena u organizaciji autobusnog prijevoza, oživljavanja linija i većoj dinamici polazaka i dolazaka autobusa, promjena u korist putnika je i nova prihvatljivija cijena karte , što je istaknuo u ime uprave Čazmatransa Berislav Saraja:
Saraja

Potpisivanje Sporazuma o javnoj usluzi linijskog prijevoza otvara i druge mogućnosti prijevoznicima pojasnio je ministar Oleg Butković:
Butković

Uvođenjem Nove mreže linija i jeftinijim kartama autobusni prijevoz pozicionira se kao prvi izbor u prijevozu do odredišta jer kako naglašava u ime Čazmatransa Berislav Saraja:
Saraja

Back to top button