Vijesti

Županijske priče iz Lovrakovog centra

Župan Bjelovarsko-bilogorski u Lovrakovom centru u Velikom Grđevcu organizirao je u srijedu radni ručak s predstavnicima redakcija u županiji. Medijski smo dobro posloženi u svim modelima javnog informiranja, i to je jedna strana priče. Druga je Lovrakov centar koji s ponosom nosi ime pisca kojeg djeca obožavaju. U krugu Centra je spomen soba Mate Lovraka, izgrađen je Mlin Družbe Pere Kvržic, položen je kolosijek s parnom lokomotivom, Mlinareva kućica, dječje igralište, jezero… Cijeli kompleks, knjiga je otvorena. Dok je gledate i čitate putujete kroz vrijeme do sretnih i bezbrižnih dana djetinjstva. Lovrakov centar je dojmljiva uspomena na pisca iz Velikog Grđevca koji je svojim knjigama, klasicima domaće dječje književnosti, otvorio vrata svijeta. Najnoviju informaciju prenijela je ravnateljica Kulturnog centra Mate Lovraka Zvjezdana Galkowsky, Japanci su izrazili želju da se Vlak u snijegu prevede na japanski jezik.

Vlak u snijegu je književni i filmski klasik. U krugu Lovrakovog centra položen je kolosijek s parnom lokomotivom. Upravo ta lokomotiva parnjača s tri vagona poslužila je kao scenografija za priču iz svakodnevnice. Sugovornik je župan Marko Marušić a tema prometna izoliranost Daruvara. Pitamo župana Marka Marušića da li je županije digla ruke u pogledu prometne povezanosti Daruvara:
Marušić

To je što se tiče brze ceste s kojom bi trebali jednom kada ona bude izgrađena biti povezani preko Velike Pisanice:
Marušić

Spomenuti sastanak je danas u Bjelovaru… Osim prometnih, što se tiče svih drugih pravaca koje je županija utvrdila za sljedeću godinu, a kako naglašava župan Marko Marušić:
Marušić

Sada kada se podvuče crta:
Marušić

U okviru Proračuna za iduću godinu predviđene su studentske stipendije:
Marušić

Tih 28 liječnika kadrovski su stabilizirali zdravstveni sustav županije a uz sve navedeno župan obavještava javnost i o povećanju satnice asistentima u nastavi:
Marušić

Back to top button