Vijesti

Gimnazija Daruvar – podrška učenicima u budućem profesionalnom usmjerenju

Danas je upriličen Susret bivših i sadašnjih učenika Gimnazije Daruvar. Ovo je originalan u Hrvatskoj, projekt kojim Gimnazija Daruvar pruža priliku svim sadašnjim učenicima proširenje vidika prilikom profesionalnog usmjerenja. Idejna začetnica i organizatorica aktivnosti u okvirima Susreta je ravnateljica Gimnazije Daruvar Romana Herout. Zajedno s ravnateljicom Gimnazije, projekt je razvijala od ideje do realizacije te kontinuirane provedbe, profesorica psihologije Elizabeta Sabljić. O projektu, jedinstvenom u Hrvatskoj, ravnateljica Gimnazije Daruvar Romana Herout:
Herout

Zanimalo nas je kakve su povratne informacije slijedom četiriju dosadašnjih susreta, koliko su djeci prilikom donošenja izuzetno važne odluke o profesionalnom usmjerenju pomogle informacije sa Susreta učenika Gimnazije Daruvar:
Herout

Ta neposredna komunikacija učenika bivših sa sadašnjim a kako kaže ravnateljica Gimnazije Daruvar Romana Herout:
Herout

Na Susretu bivših sa sadašnjim učenicima Gimnazije Daruvar popunjen je kompletan prostor Gimnazije što drugim riječima govori, o odličnom odazivu s jedne strane, i potrebom za širenjem prostora Gimnazije Daruvar s druge strane.
Herout

Ukratko o unutarnjoj organizaciji Susreta:
Herout

Za koje grupe su sadašnji učenici pokazali najveći interes?!
Herout

Posebnost petih Susreta bivših sa sadašnjim učenicima Gimnazije Daruvar…
Herout

Na Susretima su prezentirana i tri različita smjera vojnih studijskih programa za zanimanja pilot, inženjerstvo i vojno upravljanje.

Promišljanja na temeljima ideje Susreta učenika Gimnazije Daruvar otvaraju još niz drugih pravaca djelovanja, poput možda u perspektivi dogovora o edukacijskom posjetu na radnom mjestu bivših učenika Gimnazije…
Herout

Ove godine u 17 grupa bilo je zastupljeno 49 različitih smjerova: od strojarstva i brodogradnje, građevine, informatike, elektrotehnike i računarstva, medicine, dentalne medicine, veterine, agronomije, farmacije i biokemije, kemijskog inženjerstva, prehrambene biotehnologije, učiteljskog, katoličko bogoslovnog, filozofskog, edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta, ekonomije, političkih znanosti, prava, kineziologije, Algebre i tehničkih veleučilišta pa do vojnih studijskih programa.

Back to top button