Vijesti

Županija raspisuje javni poziv i još tri mjere podrške gospodarstvu

Župan Marko Marušić danas je posjetio daruvarsku proizvodnu tvrtku Novoline koja u statusu malog poduzetnika proizvodi dijelove od metala za velike tvrtke kako u Hrvatskoj tako i u brojnim zemljama u okruženju i šire. Povod današnjeg dolaska župana Marka Marušića u Novoline je najava raspisivanja javnog poziva od 1.lipnja do sredine mjeseca studenog odnosno do iskorištenja sredstava za tri mjere novčane podrške gospodarstvu koje su prošle godine izazvale najveći interes poduzetnika i obrtnika. Te tri mjere odnose se na sufinanciranje navabe novih i rabljenih strojeva, uređenje poslovnog prostora i ugradnju obnovljivih izvora energije. Za što je tvrtka Novoline koristila sredstva iz ove tri mjere prošle godine, o kojim iznosima je riječ i kakva su iskustva, otkriva osnivač i vlasnik daruvarske tvrtke Nikola Buzdum:
Buzdum

Ukratko osobna iskaznica daruvarske proizvodne tvrtke Novoline, od kada rade za koga i što rade, koliko je zaposlenih, školska spremna zaposlenih i tko su im partneri?
Buzdum

Kakva je situacija s radnicima?
Buzdum

Za CNC strojem radi Damir Pelikan koji o iskustvima na poslu kaže:
Pelikan

U jednom sažetku o ovom poslu…
Pelikan

I kako župan Marko Marušić naglašava vezano uz rad na CNC stroju:
Marušić

A mjere iz županije, ove tri po javnom pozivu otvorenom od 1.lipnja, među gospodarstvenicima i obrtnicima prošle godine izazvale su veliki interes i kako je župan Marko Marušić ovom prilikom naglasio:
Marušić

Župan je najavio:
Marušić

I Grad Daruvar ima svoje mjere podrške gospodarstvu, podsjetio je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček uz čestitku poduzeću Novoline i gospodinu Buzdumu na lijepih 30 godina uspješnog rada, zahvalivši na potpori gospodarstvenicima iz županije:
Lneniček

Back to top button