Vijesti

Uvertira u Vinodar – pokretački programi za početak manifestacije

U tjednu početka Vinodara o vinima i ocjenjivanju uzoraka vina što je zapravo uvertira u Vinski festival u Daruvaru. O rezultatima ocjenjivanja i uzorcima vina govorila je enologinja Suzana Jurišić, tajnica Daruvarske vinske ceste, u razgovoru s Lidijom Premec voditeljicom emisije o turizmu Radiodar. Izdvojili smo poslušajte…:
Jurišić

O kvaliteti smo čuli a što se tiče lokacija na kojima je uzgojeno grožđe kao i broja pristiglih uzoraka?!
Jurišić

Predsjednica komisije i ove godine bila je Dunja Mežnarić ocjenjivačica na Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo koja je a kako Suzana Jurišić ističe cijeli radni vijek provela na Agronomskom fakultetu radeći s vinima i analizi vina, i koja Daruvar obožava, cijeni vinare i samu manifestaciju. Nagrade će se dobitnicima uručiti na svečanom otvorenju Vinodara u petak 9. lipnja.

Vinodar započinje u subotu 3. lipnja Likovnom kolonijom Vino i umjetnost u Društveno kulturnom centru Daruvar, likovnom izložbom slika s prošlogodišnjeg Vinodara a istog dana, a kako je najavila u emisiji Radiodar direktorica Turističke zajednice Daruvar Papuk Ivana Plažanin Vuković, organizirani su i teniski turnir parova i rekreativna biciklijada:
Plažanin Vuković

Druga pokretačka Vinodarska aktivnost je najavljena u nedjelju 4. lipnja:
Plažanin Vuković

Radujemo se danima najzabavnijeg festivala vina koji traje od 3. do 11. lipnja.

Back to top button