Vijesti

Završna ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Daruvaru

Drugim poluvremenom, drugog dana završne ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi završava ovogodišnji ciklus provedbe akcija u Gradskom društvu Crvenog križa u Daruvaru. Jučer smo obišli Gradsko društveno Crvenog križa, razgovarali s organizatorima, volonterima i dobrovoljnim darivateljima. Jedan od dobrovoljnih darivatelja je 23-godišnji Antonio Hemzaček, koji je jednom riječju opisao osjećaj nakon sudjelovanja u akciji:
Hemzaček

Antonio je u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi:
Hemzaček

A sve je započelo…
Hemzaček

I tako pomaže Antonio a pomaže i Ukrajinka Marija koja za Daruvar i Hrvatsku ima samo komplimente:
Marija

Među dobrovoljnim darivateljima jučer je bio i Franjo Berečki zamjenik načelnik Općine Končanica kojeg pitamo o dinamici sudjelovanja u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi:
Berečki

U ime jednog od organizatora, Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba o završnoj ovogodišnjoj akciji u Daruvaru, doktor Milan Petković:
Petković

U prilog ovoj konstataciji dodajmo kako je u 10 mjeseci ove godine na daruvarskom području prikupljeno 1377 doza krvi potvrdila nam je u ime Gradskog društva Crvenog križa Daruvar Otilka Pupovac. Tijekom prvog dana zadnje ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, jučer u Gradskom društvu Crvenog križa u Daruvaru prikupljeno je 86 doza krvi. Akcija se provodi i danas do 17 sati.

Back to top button