Vijesti

Vinodar u slikama umjetnika

Kreativno društvo daruvarskih i gostujućih umjetnika okupljenih u likovnoj koloniji Vino i umjetnost oplemenili su prošlogodišnjim i ovogodišnjim slikama prostor Društveno kulturnog centra Daruvar. Subotnja stvaralačka radionica za sudionike je prema urađenom bila vrlo inspirativna. Vedute Daruvara uočene okom i oslikane rukom umjetnica i umjetnika otkrivaju dijelove grada pored kojih prolazimo a ne zapažamo ih jer nisu u prvom planu. Bili smo u Društveno-kulturnom centru i vidjeli slike koje su nastale prošle i ove godine te prenosimo i vama priču oslikanu riječima. Predsjednica Likovne grupe DA izborom teme slike odala je počast pokojnoj Miroslavi Koprek, a drugi slikari svako na svoj način pokazali su kako promišljaju o Daruvaru slikajući.

O subotnjoj likovnoj koloniji kojom je naglašena i umjetnička struktura Vinodara, predsjednica Likovne grupe DA Ljubica Petrinić kaže:
Petrinić

S umjetnicima kao i u svim drugim prilikama i u subotu je bila u ime Grada Daruvar, voditeljica projekta Čudesna moć boja Andrijana Moulis:
Moulis

U subotu je također u Društveno kulturnom centru otvorena izložba radova s prošlogodišnje Likovne kolonije Vinodar 2022., Likovne grupe DA. Slike organizirane u postav neko vrijeme će krasiti zidove Hrvatskog doma i naravno moći će se razgledati.

Također pogledajte
Close
Back to top button