Vijesti

Najknjižničarka Daruvarčanka Danijela Marić

Titulu Najknjižničarke za šire područje u koje spada nekoliko županija ponijela je Daruvarčanka Danijela Marić. Uz čestitke u ime slušatelja od Danijele Marić saznajemo detalje o nagradi:
Marić

Bravo Danijela a nagrada nositeljici priznanja za trud uložen u dosadašnjem radu koji se izdvaja po kreativnosti, uloženoj energiji i pristupu u radu trasira pravac budućeg djelovanja…
Marić

Lijepo rečeno kao što je i ravnateljica daruvarske knjižnice lijepo napisala u obrazloženju nagrade a što u odabranom dijelu prenosimo u nastavku.

Priznanje Najknjižničarka Danijeli Marić dodijeljeno je u Čazmi na 42. skupštini Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. To je priznanje za iznimne uspjehe u knjižničarstvu. U Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar Danijela Marić radi već 16 godina i sve te godine vrlo je važna stručna osoba u knjižnici bez koje se razvoj knjižnice i knjižničarstva u Daruvaru, a i šire, ne može zamisliti. Desetak je godina samostalno vodila dječji odjel od posudbe, brige oko građe do osmišljavanja i vođenja različitih radionica, pričaonica, igraonica…

Danijelu Marić publika zna i po video uradcima koje sama režira, snima i montira, a u njima često i svira klavir. U vrijeme lockdowna spasila je rad knjižnice učinivši ga javnim bez obzira što su knjižnice bile zatvorene, angažirajući 30-ak javnih osoba koje su se obraćale korisnicima s idejom važnosti čitanja. Veliki uspjeh postigla je svojim prošlogodišnjim promotivnim filmom, prikazanom na Stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem u Bjelovaru kada je na satiričan način govorila o čitanju i knjižnicama. U svim knjižničnim projektima kreativna, inovativna, pouzdana i vrlo odgovorna suradnica. Osim stručnih kvaliteta, Danijelu Marić krasi čovječnost, kako kažu, pouzdana je prijateljica, dobra i blaga majka trojice sinova, koja zbog njihovog kašnjenja svako jutro „ulijeće“ u knjižnicu, ponosna supruga, nježna vlasnica maloga psića, maratonka i kako je novinarka jednog lokalnog radija rekla: „Poletna, razigrana i komunikativna Danijela Marić“. Ova rečenica mnogo zvoni, a da, to je tek djelić priče s Cvjetnog mjesta pod daruvarskim Suncem, Sajma cvijeća krajem travnja u kojem se Danijela jednostavno uklopila s djecom u jednoj od brojnih radionica za djecu ovog grada. Navedeni jedan lokalni radio ima ime, i to je Radio Daruvar!

Back to top button