Vijesti

Veteranski centar novi početak suvremenog Daruvara

Izgrađen, opremljen i potpuno spreman za rad Veteranski centar Podružnica Daruvar novi je početak suvremenog Daruvara. Jedan od četiri Veteranska centra u Hrvatskoj u Sinju, Petrinji i Šibeniku, jedini je Veteranski centar u Daruvaru kao potpuno nova a uz to i najveća među njima, javna ustanova prilagođena teže oboljelim korisnicima. U temelje investicije vrijedne preko 12 milijuna eura, najveće u Daruvaru unazad više od 40 godina ugrađena je povelja, a danas za usluge 20-to dnevne rehabilitacije u ovoj Javnoj ustanovi i prije svečanog otvorenja čeka oko 800 korisnika. Jučerašnji dan bio je prvi radni za voditelja Podružnice Daruvar Veteranskog centra. On je Dren Stoček, ljubazan, strpljiv i miran domaćin koji priprema teren za početak rada oko 50-tak zaposlenika nove javne ustanove koja se u 100 postotnom iznosu financira iz Ministarstva hrvatskih branitelja. Veteranski centar Podružnica Daruvar u grad donosi niz dobrobiti, kako financijskih tako i oživljavanjem turističkih i drugih sadržaja destinacije, možda malo pasivnijih u vremenu izvan sezone.

Ovom prilikom voditelj Podružnice Daruvar Veteranskog centra Dren Stoček pruža uvid u namjenu Javne ustanove, organizaciju posla, kapacitete, te tko može i pod kojim uvjetima koristiti usluge Javne ustanove. Najprije o namjeni Veteranskog centra Podružnica Daruvar, voditelj Dren Stoček:
Stoček

Godišnji broj korisnika premašuje broj stanovnika Daruvara, a sama izgradnja i opremanje Veteranskih centara financirani su europskim i sredstvima iz Proračuna RH, a partnerski u investiciju uključen je Grad Daruvar…
Stoček

Veteranski centar je…
Stoček

O površini Podružnice Veteranskog centra u Daruvaru i organizaciji prostora?!
Stoček

Vezano uz poslove u centru…
Stoček

Uz napomenu kako je u Veteranskom centru nulta stopa tolerancije na alkohol. Za Podružnicu Daruvar kako naglašava voditelj Dren Stoček sljedeći, mjesec studeni, ključan je:
Stoček

Da li su definirani kriteriji prijema gostiju, i tko su korisnici usluga Javne ustanove?!
Stoček

Osim programa smještaja koji podrazumijeva korištenje 24-satne usluge u trajanju od 20 dana postoji i program boravka, odnosno korištenja usluga za vrijeme cjelodnevnog ili poludnevnog boravka. Iako je fokus na braniteljskoj populaciji, ustanova je otvorena prema svim građanima i svi su dobrodošli:
Stoček

Što se tiče financiranja ustanove:
Stoček

Za pripremanje obroka te pripreme i posluživanja napitaka i bezalkoholnih pića, javnim natječajem to je povjereno u zakup:
Stoček

I još knjiga dojmova koja može biti prilog pokretanju nekih novih sadržaja u gradu na temelju zapažanja gostiju:
Stoček

U prilog ovoj priči dodajmo kako je na javnom natječaju za voditelja Podružnice Daruvar Veteranskog centra izabran Dren Stoček, imenovan na mandat od četiri godine. Dren Stoček je profesor pedagogije, završio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, ima iskustvo, liderske vještine i empatiju prema stradalničko braniteljskoj populaciji. Voditelju Podružnice Daruvar Veteranskog centra Drenu Stočeku u ime slušatelja zaželjeli smo da njegovo vođenje nove javne ustanove u funkciji zdravlja i turizma otvori i neke nove perspektive u gradu.

Back to top button