Vijesti

Veći iznosi i za Božićnice i za stipendije u Općini Končanica

Sinoć je u prostoru Vatrogasnog doma u Končanici održana sjednica Općinskog vijeća Općine Končanica. Sve Odluke predloženog i prihvaćenog Dnevnog reda sjednice vijećnici su jednoglasno usvojili. Povećani su iznosi Božićnica a prihvaćen je i prijedlog da se svim studentima prijavljenim na natječaj odobre stipendije. Općina je povećala mjesečni iznos stipendija tako da kroz svih 12 mjeseci u godini Općina Končanica s po 150 eura stipendira sveukupno 11 studenata.

Na sinoćnjoj sjednici Vijeća u Končanici usvojen je drugi rebalans ovogodišnjeg Proračuna općine s pratećim programima zbog povećanja prihoda za nekih 80 tisuća eura. Poslušajmo načelnika općine Zlatka Bakunića:
Bakunić

U Općini Končanica već godinama temeljito pristupaju izradi projekcije najvažnijeg financijskog dokumenta, koji kako kaže predlagač, treba biti odraz realne slike koja financijski dobro prati planirane programe:
Bakunić

Podjela Božićnica u planu je sredinom sljedećeg mjeseca. Kada je riječ o stipendiranju studenata, kako informira javnost pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Dalibor Tomašek:
Tomašek

I to općina sa 150 eura stipendira ukupno 11 studenata kroz svih 12 mjeseci u godini. Vezano uz Odluku o lokalnim porezima:
Tomašek

Sjednica je završila Aktualnim satom i izvješćem načelnika Zlatka Bakunića o realizaciji i novom projektnom planu:
Bakunić

Po odobrenju, u realizaciju projekta kojim je osim energetske učinkovitosti zgrade predviđeno i uređenje okoliša, kreće se iduće godine, a od onih pitanja koja žuljaju, na Aktualnom satu postavljeno i jedno koje se tiče problema s paljenjem lampica, odnosno javne rasvjete u općinskom središtu:
Bakunić

Back to top button