Vijesti

O privatizaciji toplica – argumenti za i protiv

Privatizacija toplica, kada se raščlani po riječima ima ih svega dvije, druga riječ je topla i liječi a prva nije nešto što nam je drago čuti zbog iskustava i one jedne kune na kojoj su propadale firme a izgrađeni dvorci. Privatizaciju toplica ne ekskluzivno jednih nego općenito toplica u Hrvatskoj aktualizirao je u emisiji o turizmu javne televizije Daruvarčan koji je 11 godina bio u sustavu toplica u profesionalnom razdoblju karijere sportski rečeno u top formi. Marcel Medak direktor županijske Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, specijalista zdravstvenog turizma, bivši ravnatelj Daruvarskih toplica u dva mandata i bivši direktor Bizovačkih toplica u svoje osobno ime prilično samouvjereno izlazi sa stavom o privatizaciji toplica. Zašto Marcel?!
Medak

U slučaju da je privatizacija toplica prihvatljiva opcija u perspektivi ?!
Medak

U prilog konkurentnosti tih zdravstvenih ustanova Specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju:
Medak

… ostavlja gorak okus zbog manipulacija u postupcima privatizacija i one jedne kune koja se pokazala kao moneta za potkusurivanje u demonstraciji gramzivosti:
Medak

Nedostatak spomenutog modela je standard građana Hrvatske. Standard nam je daleko niži od standarda života, plaća i kvalitete života u Sloveniji, tako da se otvara pitanje tko će od nas, kad bi bilo ako bi bilo, moći priuštiti rehabilitaciju i terapiju, jer velika većina ljudi tih novaca za sebe nema a participiramo u plaćanju zdravstvenog osiguranja…
Medak

Da li je privatizacija toplica inicijativa koja dolazi iz Europske unije?!
Medak

Potkrepljujući tvrdnju primjerom iz vlastitog iskustva:
Medak

Argumenti za zagovaranje postupka privatizacije toplica?!
Medak

Ovo je tek samo dotaknuta površina teme o kojoj je nužno sučeljavanje argumenata prije definiranja odluke, a kako u prilog zaključku prvog poglavlja barem u našem programu kaže zagovornik privatizacije toplica Marcel Medak:
Medak

Rezolutan po pitanju privatizacije toplica je Ratko Vuković koji iznoseći stav o ovoj temi najprije podsjeća, kako je…
Vuković

Da bude potpuno jasan po pitanju poslovanja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarskih toplica, ravnatelj Ratko Vuković naglašava:
Vuković

Interesantno je o ovoj temi čuti promišljanje župana, nadamo se da poziv koji smo uputili Marku Marušiću neće ostati propušten. Zanimljivo je čuti i javnosti glas, jedan a vrijedan o ovoj temi, gospodin kojeg smo slučajno sreli i priupitali za mišljenje o privatizaciji toplica kaže:
anketa

Svi drugi glasovi javnosti o ovoj temi prate ovaj koji smo čuli:
anketa

Jedak odnos prema svim korisnicima i dostupnost usluge za sve trebao bi biti princip kvalitete zdravstvene skrbi i općenito života a rezultati rada ogledalo su upravljanja ustanovama.

Back to top button