Vijesti

Umro je Jerry Lee Lewis: Bio je među velikanima rock‘n‘rolla, a život mu je obilježio veliki skandal

Umro je Jerry Lee Lewis (87), jedan od pionira rock‘n‘rolla.

Glazbenik je nedavno izazvao zabrinutost među obožavateljima kad je otkriveno da boluje od gripe, zbog čega je morao propustiti svoje uvođenje u Kuću slavnih country glazbe. Štoviše, prije nekoliko dana američki portal TMZ pogrešno je napisao da je Lewis već preminuo.

Lewis je najpoznatiji po hitovima “Whole Lotta Shakin‘ Goin‘ On” i “Great Balls of Fire”, a koji su bili dio vala kojim je rock‘n‘roll postao najpopularniji žanr glazbe.

No, tijekom 1958. godine, kada je bio na vrhuncu slave, njegovu karijeru zasjenio je skandal od kojeg se nikada nije oporavio. Naime, otkriveno je da se oženio svojom 13-godišnjom rođakinjom Myrom Brown (to je bio treći od ukupno sedam njegovih brakova). Njegova britanska turneja tada je naprasno otkazana, a američke radio stanice i koncertni promotri stavili su ga na crnu listu. Nakon toga u SAD-u više nikad nije imao hit koji se probio u Top 20 Billboardove ljestvice.

Lewisa su svojedobno Mick Jagger i Paul McCartney naveli kao svoju inspiraciju, a Elvis Presley jednom je izjavio da bi, kad bi mogao svirati klavir kao on, prestao pjevati.

Izvor
Jutarnji list
Back to top button