Vijesti

Stanovnici Gornjeg Daruvara apeliraju – hodamo po cesti, bojimo se kamiona

Stanovnici Gornjeg Daruvara, posebice oni koji pješke žele do Daruvara imaju problem jer nema nogostupa, a promet je u oba smjera veliki. Osim toga puno je i kamiona, što situaciju dodatno otežava. U pitanju su tri kilometra o kojima se već neko vrijeme raspravlja, ali za sada nema konkretnijeg odgovora od strane Hrvatskih cesta u čijoj je nadležnosti ova prometnica.
Malina

Damir Malina je pojasnio kako je problem bio donedavno i veći što se tiče nogostupa, ali je on nakon godine dana koliko je inicijativa trajala, riješen:
Malina

Podsjećamo, na inicijativu Mjesnog odbora G. Daruvara i Grada Daruvara početkom godine asfaltirano je 150 metara nogostupa u Praškoj ulici do škole. I već tada se kaže gradonačelnik Lneniček, počelo pregovarati s Hrvatskim cestama o asfaltiranju preostalih dva kilometra pješačke staze.

S obzirom na činjenicu da se radi o prometnici koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta, Pročelnica za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Grada Daruvara Danica Cetin kaže kako je upoznata s problemom i na njega je reagirala na način kako je jedino i mogla:
Cetin

Srećom na ovoj prometnici do sada nije bilo nesreća s ljudskim žrtvama i možemo se samo nadati da će tako i ostati do izgradnje dva kilometra pješačke staze.

Back to top button