Vijesti

I na daruvarskoj tržnici mladi grašak skuplji od mesa

Iako inflacija pomalo usporava, cijena hrane iz dana u dan raste. Najviše nekako u oči bodu cijene voća i povrća koje idu do neba. Primjerice, na zagrebačkom Dolcu mladi grašak se ovih dana kupuje za 8 eura za pola kilograma, što znači da je kilogram 16. Preračunato je to 120 kuna. Trešnje se prodaju za nešto manje od 15 eura. Računaš i sve ne vjeruješ sam sebi. Međutim, to je naša stvarnost. Došlo je vrijeme da je voće i povrće skuplje od mesa. Zašto je tome tako i što kažu proizvođači provjerili smo na daruvarskoj tržnici.

Ove subote daruvarskom tržnicom zavladali su mladi krumpir, grašak, salata, paprika, paradajz a našlo se još i malo graška:
tržnica

Za razliku od graška, mladi krumpir je ove subote držao povoljniju cijenu. On se i na štandu OPG Bosanac prodavao po euro i pol. Cijena kao i lani a gospođa Bosanac kaže kako bez obzira na sve, od lani nisu poskupili puno:
tržnica

15 kuna ili 2 eura bila je istaknuta cijena za krastavce. Tako su se i prodavali na štandu OPG-a Stiskalo iz Virovitice. Međutim, cijena bi, kaže prodavač trebala biti i veća:
tržnica

Inače, Josip Stiskalo u Daruvar dolazi već deset godina i kako kaže ovdje je zadovoljan.

Gospođu Bartulin rijetko tko ne zna na tržnici što i ne čudi jer ova gospoda već više od 30 godina proizvodi i prodaje svoje povrće. Prije 30 godina su ona i njena obitelj doselili iz Zagreba u Velike Zdence i tamo su krenuli s proizvodnjom. Što se tiče cijena, kako kaže, samo su ih pretvorili u eure, pa su cijene gotovo iste kao i lani:
tržnica

Gospođa Jadranka Rambousek na tržnicu dolazi kako kaže od svoje 11 godine, a sada joj je 64. Cijene je podigla samo malo.

Veliki štand na tržnici redovno zauzme OPG Suhanek, nikada upitne kvalitete i voća i povrća, a cijene?
tržnica

OPG Suhanek više od dva desetljeća je prisutan na tržnici i kako sve što proizvedu i prodaju, bez obzira na cijenu:
tržnica

Ukratko, daruvarska tržnica zahvaljujući dugogodišnjim prodavačima ne zaostaje svojom kvalitetnom ponudom ali niti cijenama. Iako je broj praznih štandova popriličan, još uvijek je veliki broj Daruvarčana koji njeguju subotnji ritual i na tržnici kupuju domaće i zdravo. Što se tiče dobne skupine uglavnom su to srednje i starije generacije, ali samo iz jednog razloga:
tržnica

Pojasnila je Kristina Nehvatal zaposlenica Gradske Tržnice Daruvar.

Back to top button