Vijesti

Sportom do zdravlja

– Nama su svi projekti interesantni, a najviše zapravo oni koji naše članove potiču na fizičke aktivnosti i druženje, a sve u cilju zdravlja – rekao je to predsjednik daruvarske Hvidre Krešimir Ivančić koji najavljuje posljednju aktivnost u sklopu europskog projekta „Doza sporta – doza zdravlja”:
Ivančić

Zahvaljujući ovom projektu, šetalo se po prirodi, članovi su se kroz sportske aktivnosti družili, a održane su i brojne radionice kao i predavanja. Nakon skoro punih 18 mjeseci koliko je projekt trajao, posljednje sportsko druženje bit će 16. rujna koje će završiti koncertom mješovite pjevačke skupine „MedjuWodje“ iz Garešnice:
Ivančić

U svom kontinuiranom radu, Hvidra Daruvar do sada je odradila puno malih i čak tri europska projekta. Kroz njih su stalno zaposlene i tri osobe. Njihov rad je prepoznat i u Ministarstvu branitelja:
Ivančić

Ukupna vrijednost projekta je 404.520,48 kuna s tim da je najveći dio (85 posto) sufinanciran sredstvima iz EU iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15 posto sufinanciran je iz proračuna Republike Hrvatske.

Mora se dodati i to, da kada je rad u pitanju članovi ove Udruge se ne štede. Iako narušenog zdravlja, njihov prostor u Jelačićevoj redovno se održava, u njega se ulažu vlastita sredstva a kako kaže predsjednik puno toga rade sami:
Ivančić

Pozitivni prema svima i u dobroj suradnji Ivančić dodaje kako ih jako veseli skorašnje otvaranje daruvarskog Veteranskog centra, koji će ne samo njima već čitavoj zajednici donijeti niz novih mogućnosti:
Ivančić

Back to top button