Vijesti

Dani šljiva u Siraču – manifestacija za sve generacije

14. Dani šljiva zapravo su krenuli s prikupljanjem uzoraka rakija i džemova (pekmeza) još prije mjesec dana. U iščekivanju uzoraka kojih svake godine ima sve više i dolaze odasvuda pa čak i izvan granica Hrvatske, obavljale su se sve ostale pripreme za ovu najveću manifestaciju Općine Sirač koja po svome sadržaju okuplja sve generacije. To je cilj organizatora, kaže načelnik Općine Sirač Igor Supan:
Supan

Treba podsjetiti kako je ova manifestacija krenula davne 2008. godine u jednom dvorištu:
Supan

Tako se jedna mala priča razvila u dvodnevnu manifestaciju u kojoj je subota zapravo udarni dan i svake godine se pomalo dorađuje:
Supan

Uz Šljivka za zabavu najmlađih spreman je luna park i nezaobilazni napuhanci, a za one malo starije – prijavljeno je više od 40 štandova na kojima će se nuditi domaći i autohtoni proizvodi:
Supan

Ono na što načelnik upozorava je da kod ovih manifestacija nije isključen dolazak raznih inspekcija o čemu izlagači moraju voditi računa:
Supan

Generaciji umirovljenika pripala je obaveza kuhanja pekmeza i rakije. Kao i do sada bit će to u improviziranom dvorištu u kojem će se prikazati stari običaji:
Supan

Izmjena u organizacijskom dijelu ove godine tiče se likovne kolonije koja će se održati u subotu:
Supan

Koncert Željka Bebeka počinje u 21 sat:
Supan

Back to top button