Vijesti

Slavonski banovac u Pakracu

Danas je u Pakracu jedna od najvećih manifestacija ovog tipa u kontinentalnoj Hrvatskoj Slavonski banovac. Organizatori su pripremili, mnoštvo sadržaja za sve generacije, gastro spektakl i puno dobre glazbe.

Mjesto održavanja sajma, Ulica Matice hrvatske, na prostoru oko Tržnice te na središnjem gradskom trgu bana Jelačića. Na Slavonskom banovcu danas izlaže oko 80-tak izlagača iz cijele Hrvatske. Pod sajamskim okriljem na otvorenom u Pakracu organizirani su i Dječji kutak, Grahfest, Srednjovjekovni festival, Eno gastro prezentacija hrvatskih branitelja Pakraca i Lipika, potom predstavnika talijanske, mađarske, srpske i češke nacionalne manjine i druženje obrtnika i obrtničkih komora iz cijele Hrvatske. Svoj dolazak na Slavonski banovac u Pakrac potvrdili su obrtnici iz Vukovara, Zagreba, Splita, Trogira, Kaštela, Krapinskih toplica, Imotskog, Vrbovskog, Petrinje, Gline, Topuskog, Stubičkih Toplica, Novog Marofa, Zaboka, Bjelovara, Garešnice, Novog Vinodolskog, Ludbrega, Siska, Duge Rese, Požege i Daruvara.

Slavonski banovac prati glazba, poslijepodne svira tamburaški sastav Satir a na središnjoj sajamskoj pozornici od 21 sat je koncert Željka Bebeka s bendom.

Novitet ovogodišnjeg sajma su veliki LED ekrani na tri sajamske lokacije na kojima se emitiraju sajamski sadržaji, program, zabavna interakcija s posjetiteljima kao i promo i reklamni materijali. Događanja na sajmu emitiraju se uživo na novoj Facebook stranici Sajma Slavonski banovac.

I ove godine Sajam organizira Grad Pakrac, u suorganizaciji s Udruženjem obrtnika Pakraca i Lipika, Poduzetničkim centrom Pakrac, Lokalnom razvojnom agencijom PAK RA i Turističkom zajednicom Grada Pakraca, pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice.

Dok traje Slavonski banovac promet motornih vozila u dijelovima Pakraca miruje. Do sutra u 15 sati za promet vozila zatvorena je ulica Matice hrvatske, od križanja s Hebrangovom do raskrižja s Bolničkom ulicom. Također, prometovanje će biti onemogućeno i preko prometnica na gradskoj tržnici, informiraju javnost iz Gradske uprave Grada Pakraca.

Grad Pakrac

Također pogledajte
Close
Back to top button