Vijesti

Sajamska priča iz Gudovca

Sajamska prezentacija za sve koji se ozbiljno bave poslom i imaju razrađenu strategiju nastupa itekako ima smisla. Tri specijalizirane sajamske priredbe dvodnevne manifestacije u Gudovcu privukle su veliki broj posjetitelja. Gosti su na Sajam stizali organizirano autobusima posvuda iz Hrvatske. I taj klasični sajamski moto o mjestu susreta ispunjen je jer je Gudovac iz primjera koji znamo povezao izlagače iz Turopolja s kupcima iz Istre. Drugi, poslovni moto sajma, također je ispunjen. Na Bjelovarskom sajmu u Gudovcu saznali smo kako Pčelarstvo Daruvar zapošljava ljude a koji profil radnika traže saznat ćete u nastavku. I još u Gudovcu je proteklog vikenda pokrenuta inicijativa za osnivanjem Europskog pčelarskog udruženja.

Treći moto o edukacijama na sajmu također je ispunjen. Dio pčelara posvuda iz Hrvatske došao je u Gudovac samo zbog pratećih edukativnih programa i usvajanja znanja o novitetima u proizvodnji i opremi. Manifestaciju u Gudovcu pratili su i brojni revijalni programi tako da svi koji znaju kako priredbe poput ove najbolje iskoristiti za podršku u poslovanju već pripremaju strategiju za predstavljanje na Proljetnom sajmu, uskoro, za manje od dva mjeseca.

Drugog dana sajma priča se više ne vrti oko uzvanika nego su upravo izlagači u prvom planu. Priču započinjemo sa ženom koja je prvi put u Gudovcu odlučila ponudom sa svog OPG-a obogatiti sajam u izlagačkom prostoru s vinima, jer logično je kako vinsku kapljivu treba pratiti i dobra hrana. Renata Bedeković je u Gudovac stigla iz Turopolja, kako kaže ruralnog dijela Zagreba. Renata je svojevremeno ponijela titulu najuzornije žene Hrvatske a sa suprugom na imanju uzgajaju i crnu i bijelu svinju i imaju zaokružen ciklus proizvodnje. Kao finalni proizvod za kupce nude špekec, bijeli i šareni, krvavice, čvarke, buncek, kulen, suhe šunkice i da ne nabrajamo jer o kvaliteti dovoljno govori dosada osvojenih pet zlatnih medalja i ulazak u projekt Grada Zagreba Plavi ceker:
Bedeković

Na sajam u Gudovac a kako kaže direktor Zlatko Salaj iz cijele Hrvatske pristiglo je:
Salaj

A na sajmu su bili i:
Salaj

S izložbe vina izdvajamo daruvarska koja je u Gudovcu prezentirao upravitelj Daruvarske vinogradarske zadruge Ivo De Bona:
De Bona

Iz programa sireva izdvajamo ponudu iz Ferdinandovca:
Kišićek

Nakon slanog, vrlo efektan slatki program na slatkom stolu desertne čaše a sve po pitanju okusa izgleda obećavajuće. Slatki program spravlja na svom OPG-u u Trojstvenom Markovcu Edita Sabolović koja se osvrnula na posjećenost i upite za slatke stolove jer su se predstavili u sklopu Sajma vjenčanja:
Sabolović

Slatki program i kat iznad a tročlani žiri ocjenjuje medenjake… Što se ocjenjuje i koliko uzoraka ocjenjivačice imaju pred sobom, saznajemo od Jelene Adžam iz Bjelovara:
Adžam

Najboljim medenjacima proglašeni su medenjaci Ivane Marušić iz Bjelovara a paprenjacima proglašeni su paprenjaci Marijana Hrženjaka iz Koprivnice.

Posla je bilo i u slaganju slanih stolova za vjenčanja a šminkanje i frizure za vjenčanja posebna su priča. U modeliranju svečane frizure, nakratko smo prekinuli pitanjem o modernim frizurama za svečanost poput vjenčanja, Patriciju Zvonar iz Bjelovara:
Zvonar

U drugim dvjema halama izlagači specijaliziranog Pčelarskog sajma. Opremu za pčelare predstavili su izlagači firme Medno.net iz Zagreba a o iskustvima sa sajma u ime spomenute zagrebačke firme Goran Grgurić:
Grgurić

Među pčelarima prepoznajemo Daruvarčana Zmagoslava Koudelu koji i nije zadovoljan prodajom meda koji je donio na sajam:
Koudela

Potpuno drugačija iskustva su na štandu Pčelarstva Daruvar. Uhodani mali tim, Danijela Lukić zadužena za likere i Dario Kelemin zadužen za med i pčelinje proizvode, nadopunjuju se i ne staju. Danijela nije pričljiva a suradnju s Pčelarstvom ocjenjuje podignutim palcem visoko. Dario Kelemin strateški se s ekipom Pčelarstva Daruvar pripremio za sajam, tako da realizacija prati dobru pripremu i pokazuje ozbiljnost pristupa i ovom poslu:
Kelemin

Posao u Pčelarstvu uhodan je a uz 28 zaposlenih otvara se prostor i za nove radnike. Koji profil radnika trenutno trebaju u Pčelarstvu Daruvar poslušajmo Daria Kelemina:
Kelemin

Pčelarski sajam od prve manifestacije ne propuštaju obići pčelari Udruge Agacija iz Međimurske županije, jer kako kaže predsjednik Željko Trupković, zbog predavanja i nove opreme:
Trupković

Taj dio koji bi trebalo unaprijediti na Bjelovarskom sajmu odnosi se na okoliš, tako da pitamo direktora Zlatka Salaja, što planiraju po tom pitanju?!
Salaj

Jer kako jedan Varaždinac koji kaže, mnogo je razloga zbog kojih Bjelovarski sajam ne propušta…
Varaždinac

Na sajmu primjećujemo kuhara koji je zakuhao svaku emisiju u kojoj se pojavio Božidara Miodragovića, koji o svojoj ulozi na manifestaciji, kaže…
Miodragović

A uz dobru atmosferu treba znati napraviti i posao jer kako ovu sajamsku priču zaključuje Dario Kelemin iz Pčelarstva Daruvar:
Kelemin

Back to top button