Vijesti

Sajam u Gudovcu i gospodarska diplomacija

Sajam u Gudovcu na svečanom otvorenju uz brojne posjetitelje i VIP goste uveličali su veleposlanici, Republike Bugarske u Hrvatskoj, Češke Republike u Hrvatskoj, Republike Sjeverne Makedonije u Hrvatskoj, i stručne suradnice, savjetnica za ekonomiju i šefica ureda za ekonomske poslove iz Veleposlanstva Francuske u Hrvatskoj. S diplomatskim predstavnicima zemalja koje su već bile partneri na Bjelovarskom sajmu uprava Bjelovarskog sajma dogovora daljnju suradnju. Veleposlanstvo Češke Republike ima svoj štand na Međunarodnom proljetnom Bjelovarskom sajmu a s delegacijom veleposlanstva Republike Sjeverne Makedonije dogovora se daljnja poslovna suradnja i kontinuirano predstavljanje na sajmu.

Suradnja republika, Hrvatske i Bugarske, jako je dobra a prostora za unapređenje suradnje ima još. Njezina ekselencija Iva Kruleva veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj slijedom razgovora s direktorom Bjelovarskog sajma Zlatkom Salajom, nakon obilaska najveće poljoprivredno –gospodarske priredbe u Gudovcu i izlagača iz Bugarske, o Međunarodnom proljetnom Bjelovarskom sajmu u Gudovcu za Radio Daruvar izjavila je:
Kruleva

Dosadašnja suradnja je prema ocjeni veleposlanice Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj:
Kruleva

Otvarajući nove pravce za unapređenje suradnje:
Kruleva

Na pravcu suradnje i prezentacije na sajmovima u Bugarskoj, poziv za uzvratni posjet Bugarskoj upućen je izaslanstvu Bjelovarskog sajma saznali smo od savjetnice za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Bugarske u Hrvatskoj Mirele Taseve koja je pružila kratki informacijski uvid u sajamske manifestacije u Bugarskoj:
Taseva

Back to top button