Vijesti

Rekonstrukcija zgrade Porezne uprave u Daruvaru

Zgrada Porezne uprave u Daruvaru prolazi potpunu unutarnju i vanjsku rekonstrukciju. Aktualni su radovi u unutarnjem prostoru, krovište i fasada dolaze na red a kako je planirano, od proljeća. Što se tiče obnove zgrade Porezne uprave, posao se odvija prema pravilima konzervatorske struke, iako zgrada koja datira s kraja 19. i početka 20.stoljeća nije pojedinačno zaštićeno dobro, objekt se nalazi unutar zaštićene kulturno povijesne cjeline čija je pravna zaštita u postupku i za nju se izgrađuje konzervatorska podloga nove generacija. Što to znači, konzervatorska podloga nove generacije, pojasnit će Milan Pezelj pročelnik Konzervatorskog Odjela u Bjelovaru:
Pezelj

O građevini u postupku sanacije…
Pezelj

Kako je u telefonskom razgovoru za Radio Daruvar potvrdila voditeljica Ispostave u Daruvaru Porezne uprave Davorka Peter, radovi idu prema planu. U prilog ovoj priči važno je, a kako kaže, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj:
Pezelj

Radovi su započeli prije tri mjeseca. Investitor je Republike Hrvatska, Ministarstvo financija Porezna uprava a izvođač Suhomont iz Vinkovaca.

Također pogledajte
Close
Back to top button