Vijesti

Radio klub Jan Hus – rad s mladima i pripreme za radioamatersku olimpijadu u Italiji

Radioamateri Radio kluba Jan Hus krajem prošlog tjedna održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu. I u osvrtu na urađeno i u planu rada za razdoblje koje slijedi, glavna pokretačka radioamaterska misija, uz veze i kontakte s radioamaterima u svim dijelovima svijeta, rad je s mladima. Među 63 –je radioamatera u Klubu dosta je tinejdžera a članice koje dolaze i pokazuju zanimanje za bavljenje radio-tehnikom ruše predrasude o uvriježenom promišljanju kako je radioamaterizam muški hobi.

Što su sve radioamateri Radio kluba Jan Hus radili u prošloj godini, sažeo je i izvijestio javnost posredstvom Radio Daruvara, predsjednik Zvonko Karnik:
Karnik

Osim u klubu organiziran je rad s djecom u Osnovnim školama u pripremi za natjecanja mladih tehničara iz elektronike, komunikacija i amaterske radiogoniometrije gdje su također postignuti izuzetni rezultati, četvrto mjesto na razini Hrvatske:
Karnik

Kako u osvrtu na realizirano u proteklom razdoblju ističe predsjednik Zvonko Karnik…
Karnik

Od aktivnosti koje slijedi pred radioamaterima kluba Jan Hus je radioamaterska olimpijada u Italiji:
Karnik

Daruvarski tim je već postigao veliki uspjeh jer se kao jedini tim iz Hrvatske među 50-tak svjetskih kvalificirao za olimpijadu u Italiji za koju se trenutno intenzivno pripremaju. Što se tiče svih drugih aktivnosti koje također ulaze u Plan rada za ovu godinu:
Karnik

Iz Kluba osim o radioamaterima i o radioamaterkama:
Karnik

Back to top button