Vijesti

Prva memorijalna utrka od Bjelovara preko Daruvara do Kusonja

Iz Bjelovara prema Kusonjama jutros u 6 sati startala je 77 kilometara duga Memorijalna utrka. Prvu memorijalnu utrku na spomenutoj dionici organiziraju Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije Heroji ne umiru i Klub veterana A satnije Bjelovar. U ime Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije o današnjoj utrci javnost informira predsjednik Igor Vuković;
Vuković

Sudionici utrke kako kaže Igor Vuković trče:
Vuković

Ukratko o organizatorima Prve memorijalne utrke od Bjelovara do Kusonja:
Vuković

Na današnjoj 77 kilometara dugoj Memorijalnoj utrci trči 11 sudionika:
Vuković

Što se tiče logistike tijekom planirane trase:
Vuković

Sudionici utrke su u pratnji policijskog vozila sa zastavama ispred Policijske postaje Daruvar stigli 20-tak minuta nakon podneva gdje su ispred spomen obilježja zapalili svijeće. U ime maratonaca motiviranih svojom energijom u trku od nekih sedam kilometara na sat povezati gradove, sela i naselja na trasi utrke promovirajući vrijednosti Domovinskog rata, Igor Vuković je prenio današnja iskustva:
Vuković

Vrijeme ih je poslužilo iako je temperatura bila poprilično visoka tako da su do Daruvara dečki stigli okupani u znoju:
Vuković

Župan Marko Marušić danas sudjeluje na obilježavanju 31. godišnjice tragične pogibije 20 hrvatskih branitelja u Kusonjama koji su 8. rujna 1991. godine, na blagdan Male Gospe, mučki ubijeni. Dvije godine kasnije, trojica časnika poginula su na istom mjestu prilikom odavanja počasti poginulim suborcima. Komemoracija kod kapelice Male Gospe u Kusonjama je u 16, a Misa zadušnica u 17 sati.

Irena Ivanović-Lasta

 

Back to top button