Vijesti

Pridružite se Spasovdanskim susretima u Daruvaru

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Daruvara i SKD Prosvjeta Pododbora Daruvar, jubilarni 20-ti Spasovdanski susreti započinju danas u 17 sati večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora. Druga dimenzija današnje proslave je kulturno umjetnički program koji u ime Vijeća srpske nacionalne manjine najavljuje Nikolina Glodić:
Glodić

Izviješće o radu srpskog manjinskog gradskog vijeća u proteklom razdoblju podnosi Nikolina Glodić. Na svečanosti u Gradskom kinu dodijelit će se priznanja Isidor Dobrović za izuzetan doprinos i znak zahvalnosti u očuvanju identiteta, kulture i duhovnosti srpskog naroda na ovim prostorima. Dobitnici priznanja su: Rada Božić, Zvjezdana Drašner, Darko Karanović i Miroslav Golić. .

Prvi dan Spasovdanskih susreta završava večernjom zabavom u Češkom domu u Daruvaru od 20 sati a u nedjelju će također biti posebno svečano. U povodu Spasovske nedjelje, praznika 318 Bogonosnih Otaca Prvog Vaseljenskog Sabora program drugog dana susreta najavljuje Daruvarski paroh Đorđe Ostojić:
Ostojić

Tko će od uzvanika uveličati 20-te Spasovdanske susrete u Daruvaru?!
Ostojić

U ime organizatora Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Daruvara Nikolina Glodić poziva sve koji mogu i žele da svojim dolaskom uveličaju Jubilarne 20-te Spasovdanske susrete u Daruvaru:
Glodić

Back to top button