Vijesti

Pokazne vježbe za završnicu projekta

Završnica međunarodnog prekograničnog projekta Safe Together u dva dana praktično je pokazna na terenu, na daruvarskom području. Krajem prošlog tjedna u Daruvaru u sklopu projekta Safe Together – Prevencija rizika u prekograničnom području izvedena je zajednička pokazna vježba na kojoj su sudjelovali timovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Prvog dana izvedena je vježba gašenja požara i spašavanja ozlijeđenih osoba iz ruševina na lokaciji u Radićevoj. Drugog dana, u petak 16. prosinca, izvedena je vježba potrage i spašavanja na kopnu i iz vode (lokacije: Doljansko jezero i Petrov vrh). O projektu u ime vodećeg partnera i koordinatora MUP-a Crne Gore načelnik direkcije za operativne poslove Radomir Šćepanović:
Šćepanović

Projektom je postavljeno više ciljeva:
Šćepanović

Što je Grad Gradiška dobio ovim projektom, nakon završne vježbe u Daruvaru istaknula je u ime projektnih partnera iz BiH Milana Šmitran:
Šmitran

Partner u provedbi projekta bio je i Grad Daruvar, a o aktivnostima provedenim u Daruvaru ukratko u ime projektnog tima Ivana Jurić:
Jurić

Završnica projekta organizirana je kao pokazna vježba na terenu u Daruvaru:
Jurić

Projekt Safe Together sufinanciran je iz programa Interreg – IPA Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro, a partneri na projektu su Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje, Grad Gradiška iz Bosne i Hercegovine te Grad Daruvar. Opći cilj projekta je poboljšati sposobnost reagiranja na katastrofe kroz povećanje razine spremnosti i operativnosti spasilačkih službi na prekograničnom području središnje Hrvatske, sjeverne Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

fotografije: Grad Daruvar

Back to top button