Vijesti

Planinarimo do zvijezda

Grad Daruvar prijavio je projekt pod nazivom „Planinarimo do zvijezda“. Projekt je pripremila Razvojna agencija Daruvar u sklopu javnog poziva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Ministarstva turizma i sporta. Projektom je planirana izgradnja planinarskog doma Petrov vrh, zvjezdarnice, planetarija i vidikovca te uređenje Slavonskog planinarskog puta. Područje provedbe projekta je Međunarodni park tamnog neba Vrani kamen a Grad Daruvar, sa svojim prirodnim i kulturnim znamenitostima i bogatstvima, pogodan je za širenje gospodarske djelatnosti u turističkoj destinaciji. Zahvaljujući ovom projektu aktivni turizam će postati drugi stup turizma u Daruvaru.

O milijunskom vrijednom prijavljenom projektu i očekivanjima, gradonačelnik Damir Lneniček:
Lneniček

I uz sve spomenuto i Astro turizma u kojem bi realizacija projekta bila željeni epilog dugogodišnjem svemirskom programu u Daruvaru u kojem značajno mjesto u realizacijskom dijelu manifestacija ima i lokacija Petrov vrh.
Lneniček

Financijska težina projekta je šest milijuna 636 tisuće i 140 eura odnosno 50 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja je 100%. U projektu će osim prijavitelja Grada Daruvara sudjelovati i sedam projektnih partnera. Navedenim projektom povećat će se kvaliteta ponude turističke destinacije daruvarskog područja unapređenjem infrastrukture, produljenje sezone, poticanje održivog oblika turizma prilagodbom infrastrukture u skladu s EU standardima zaštite okoliša koja doprinosi digitalnoj i zelenoj tranziciji.

Projekt je prijavljen a da li će dobiti zeleno svjetlo za provedbenu fazu znat će se za nekoliko mjeseci do tada čvrsto držimo palce za sreću da bi mogli podići palac gore i približiti zvijezde!

Back to top button