Vijesti

Park tamnog neba Vrani kamen ugledao svjetlo dana u reportaži o Hrvatskoj u francuskom časopisu Terre Sauvage

Park tamnog neba Vrani kamen ugledao je svjetlo dana u francuskom časopisu Terre Sauvage. Ovaj, noću idealan prostor iz kojeg zaljubljenici u astronomiju približavaju nebesku prošlost teleskopima, zapravo je dio reportaže o Hrvatskoj. Autori reportaže su novinari iz Marseillea drugog grada po veličini u Francuskoj. Oni nisu samo dio našeg prostora razotkrili francuskoj javnosti nego su odlučili u Šibovcu graditi svoj novi dom. Evo kako je u jednu informacijsku cjelinu povezao francuske novinare, Park tamnog neba, Hrvatsku i Francusku član Upravnog odbora Astronomskog društva Kumova slama Aleksandar Borojević
Borojević

Kako je Astronomsko društvo Kumova slama završilo u reportaži za francuski časopis?
Borojević

Znači imamo dvoje novih stanovnika koji su u Šibovac doselili iz Francuske, kako to?!
Borojević

Svaka čast! Vratimo se reportaži koja je razotkrila detalje iz nepoznatog dijela naše svakodnevnice, gdje možemo pogledati reportažu?!
Borojević

…Sasvim dovoljno za širenje vidika s našeg komada Zemlje prema nebeskim prostranstvima a u prilog, kako kažu u Astronomskom društvu Kumova slama, razvijanju novih turističkih pravaca u kontinentalnom turističkom nebrušenom dragulju, astro turizma u Daruvaru.

Fotografije: Astronomsko društvo Kumova slama

Back to top button