Vijesti

Odlučeno je: Eurosong 2023. se održava u Liverpoolu

Nakon što su organizatori zaključili da Ukrajina nije sposobna biti domaćin natjecanja, odlučeno je da će se idući Eurosong održati u Liverpoolu. Nakon 25 godina, dom The Beatlesa, Frankie Goes to Hollywood i The Wombatsa priredit će spektakularni događaj 13. svibnja iduće godine.

Eurosong dolazi u Veliku Britaniju nakon ovogodišnjeg pobjednika, Ukrajine, koja zbog rata nije mogla preuzeti dužnost domaćina. U poruci Ukrajini, gradonačelnik Liverpoola rekao je da će na događaj u M&S Bank Areni, oni zasigurno “biti ponosni”.

Velika Britanija je u prošlosti bila domaćin Eurovizije osam puta, posljednji put u Birminghamu 1998., no 2023. bit će prvi put da se natjecanje održava u Liverpoolu. Martin Osterdahl, izvršni nadzornik Eurovizije, rekao je da je grad “sinonim za glazbu” i da arena u Liverpoolu “nadmašuje sve zahtjeve potrebne za organizaciju globalnog događaja ovih razmjera”.

Bogata glazbena povijest grada već privlači turiste svake godine, a prošli veliki događaji u Liverpoolskoj areni uključivali su i dodjelu MTV Europe Music Awards 2008.

Ukrajinski KALUSH Orchestra prošlogodišnjom pobjedom u finalu Eurosonga, osvojili su svijet pjesmom “Stefania” kojom su ujedno pokazali i svoju ljubav prema domovini.

Back to top button