Vijesti

Luka Nižetić objavio nikad intimniji album

Splitski glazbenik Luka Nižetić objavio je svoj šesti studijski album naziva ‘Ludilo brale’, koji je od 07. listopada dostupan u prodaji i na svim digitalnim platformama. Na njemu se našlo osam skladbi  autorskog tandema Marija Mihaljevića, tekstopisca i Branimira Mihaljevića, autora glazbe. Javnosti je tijekom posljednje četiri godine već predstavljeno sedam singlova – naslovna ‘Ludilo brale’ u kojoj gostuju Miroslav Škoro i Rene Bitorajac, ‘Ae’ s Klapom Kampanel te ‘Ostani dite’, ‘Ka more je život’ i ‘Ako tražiš ljubav’. Tu su i dvije festivalske ‘Zagrli život’ s kojom je Luka po prvi put nastupao na Zagrebačkom festivalu te još uvijek aktualni singl ‘Kad se rodiš usrid Splita’, s kojim se nakon 11 godina vratio na Prokurative i osvojio Gran Prix, prvu nagradu publike ovogodišnjeg Splitskog festivala.

Produkcija i aranžman nose potpis Branimira Mihaljevića te Marka Mihaljevića u pjesmi ‘Zagrli život’. Na album su kao bonus dodane i akustična verzija pjesme ‘Ae’ te ogoljena verzija pjesme ‘Ka more je život’ s Chord Company, devet talentiranih vokalista koje veže zajednička ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju.  

Foto: Damira Kalajžić

Za svoj šesti studijski album Luka ističe kako se radi o čistom mediteranskom pop albumu, te dodaje:

‘Ovo je album za ljude koji vole zvuk mediterana, kojima će njegova zvučna slika buditi neke lijepe asocijacije na more, sunce, jug, ovo je album laganih melodija i predivnih tekstova koji nose životne poruke u kojima se svatko može naći. Ako barem jedna pjesma s albuma uljepša dan nekom od slušatelju ja sam svoju misiju ispunio. Radi se o albumu koji govori o Splitu, njegovom mentalitetu koji ga krasi, o životu, prolaznosti, ljubavi i emocijama.’

U realizaciji vizualnog identiteta albuma sudjelovala je priznata fotografkinja Mare Milin kao autor fotografija i tipografije naslova albuma, dok dizajn potpisuje Tomislav Vranić.

Zagrebačka koncertna promocija albuma koja se poklopila i s obilježavanjem 20 godina Lukine karijere dogodit će se 28.10. u Tvornici kulture.

Foto: Petra Nižetić Mastelić

U Tvornici kulture Luki će se uz njegov stalni prateći bend pridružiti i 10 gostujućih glazbenika, a sve kako bi zvučna slika koncerta bila impresivna. Od glazbenih gostiju Luka je pozvao Chord Company, tu je i nezaobilazna Lana Jurčević s kojom ima dvije od najljepših balada u karijeri ‘Od najgorih najbolji’ I ‘Prava ljubav’, a posebnu pažnju sigurno će pobuditi gostovanje mladog, talentiranog i vokalno senzacionalnog Marka Bošnjaka.

Bit će to presjek Lukinog dosadašnjeg glazbenog opusa s kojim je uspio ujediniti zvuk  Dalmacije, ethna i mediteranskog popa, modernog s tradicionalnim, klape i romskog orkestra, ritma i melankolije, svega što je postalo njegovim prepoznatljivim glazbenim identitetom.

Back to top button