Vijesti

Nisu baš svi branitelji dobrostojeći – branitelji imate li zdravstveno osiguranje?

O braniteljima i njihovim velikim mirovinama nerijetko se digne prašina po medijima. Međutim, nisu stvari baš tako jednostavne. Ima i onih branitelja koji nemaju ništa, pa čak ni osnovno zdravstveno osiguranje. Njih je sistem preskočio, eliminirao iz nekog razloga, a oni sami preslabi, razočarani da bi glasnije viknuli. Njihova borba je kažu davno završila…

Jedan od takvih zaboravljenih je branitelj od 1991. godine Mirko Rakas iz Malog Miletinca koji se nakon završetka Domovinskog rata, aktivirao u redove Hrvatske vojske do 2013. U Hvidri Daruvar kažu, prošao je sva ratišta:
Rakas

Srećom, zahvaljujući jednom susretu neke će se stvari ipak pokrenuti s mrtve točke. Priču je pokrenuo Saša Premec bivši mu ratni zapovjednik:
Rakas

Započelo se s rješavanjem zdravstvenog osiguranja:
Rakas

Do izlaska ovog teksta, iz Hvidre je stigla informacija kako je Mirko Rakas sada zdravstveno osiguran. Hvidra mu je osigurala sistematske preglede zbog zdravlja, a dalje se radi na tome da ovaj branitelj ostvari pravo iz Zakona o hrvatskim braniteljima i napokon dobije zasluženu mirovinu.

Back to top button